OVO JE KOŠARKAŠKI KLUB LAVOVI BRČKO

Uspješan i kvalitetan rad sa omladinskim selekcijama u Košarkaškom klubu Lavovi Brčko dobio je još jednu potvrdu. Čak devet djevojčica uzrasta od 13 do 18 godina dobilo je poziv u odgovarajuće uzrasne selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U nedelju, 26. maja ove godine, tuzlanska dvorana Mejdan biće domaćin ženskim reprezentativnim selekcijama Bosne i Hercegovine.

Juniorska U18 i kadetska U16 selekcija odradiće završne kontrolne treninge, dok pionirska U14 ima prvi kontrolni trening sa potencijalnim reprezentativkama. S ponosom ističemo činjenicu da će se devet djevojčica iz naših omladinskih selekcija odazvati pozivima selektora za nedeljna okupljanja u Tuzli, i to:

JUNIORSKE: Valentina Došić i Sara Đokić.

KADETKINJE: Adna Merdanović i Anđela Bekić.

PIONIRKE: Selma Golać, Andrea Miranović, Lorena Rikić, Ilma Mehanović i Anisa Čelik.

Juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije u Rumuniji, kadetkinje Evropsko prvenstvo B divizije u Turskoj, dok će pionirke ovog ljeta nastupiti na prijateljskim turnirima u regionu. Našim mladim košarkašicama želimo mnogo sportske sreće, a sigurni smo da će kao i uvijek do sada naš klub i naš grad reprezentovati na najbolji mogući način. S razlogom ponosni na naše Lavice!

Nakon odličnih rezultata naših omladinsku selekcija u sezoni koja još uvijek nije završena, pozivi iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine dolaze kao još jedna potvrda kvalitetnog, predanog i rada koji daje rezultate. Rezultati koji se dosta lakše vide su oni na sportskom terenu, ali oni čije je dostizanje mnogo teže i kompleksnije, jesu da djevojčice, ali i dječaci koji treniraju u našem klubu postanu prije svega dobri ljudi na korist kompletne društvene zajednice, a tek nakon toga dobri sportisti.

Nakon reprezentativnih okupljanja naša juniorke i kadetkinje očekuju završne borbe za titule šampiona Bosne i Hercegovine.