PRVA UTAKMICA MUŠKE SENIORSKE SELEKCIJE

Nedelja, 26. maj 2024. godine, dan je koji će ostati upisan u istorijskim almanasima našeg kluba, kao dan kada je odigrana prva utakmica muške seniorske selekcije. Toga dana sportska dvorana Tehničke škole bila je domaćin prijateljske utakmice naše tek oformljene muške seniorske selekcije, sastavljene od golobradih mladića iz omladinskog pogona našeg kluba i našim sportskim prijateljima iz Modriče, tačnije iz KK Modriča.

Seniorska selekcija KK Lavovi Brčko

Odluka da se na desetogodišnjicu od formiranja i uspješnog rada KK Lavovi Brčko oformi muška seniorska selekcija, nije bila laka, ali već prva utakmica, iako prijateljskog karaktera pokazala je svu opravdanost ovog postupka. Duel protiv aktuelnog šampiona Druge lige Republike Srpske grupa Centar i učesnika Mini lige za plasman u Prvu ligu Republike Srpske, sa jedne strane, pokazao je da je grupa dječaka, sa klupe predvođena trenerom Milošem Ivanovićem zrela da se od jeseni upusti u nadmetanje u drugoligaškom društvu Košarkaškog saveza Republike Srpske, a sa druge strane interes publike za prvi meč još jedna je potvrda ispravnosti da se upustimo u ovaj projekat.

U prethodnih deset godina veliki broj talentovanih dječaka prošao je kroz KK Lavovi Brčko, neki od njih imaju uspješne karijere u drugim klubovima u Bosni i Hercegovine, neki su jednako tako uspješni u inostranstvu. Ono što je zajedničko za sve njih jeste činjenica da su prerano napuštali naš klub prije svega zbog nemogućnsoti nastupa u seniorskoj konkurenciji, što bi im omogućilo dalji, kvalitetniji i brži košarakški razvoj.

Formiranjem seniorske selekcije, koja će od takmičarske sezone 2024-2025. nastupati u Drugoj ligi Republike Srpske grupa Centar (treći rang takmičenja na nivou Bosne i Hercegovine), svi dječaci iz Brčkog imaće dodatni motiv za još kvalitetniji i predaniji rad, pored toga, imaće priliku da svoje potrebe, želje i ciljeve ostvare kroz još kvalitetniji i sadržajniji proces košarkaškog odrastanja.

I pored činjenice da je čak šest igrača iz rostera naše ekipe u prvom meču protiv Modirče kadetskog uzrasta (2008-2009), trojica juniora (2006-2007) i samo jedan senior (2005), publika u dvorani Tehničke škole u Brčkom mogla je da uživa u sjajnoj košarkaškoj predstavi u kojoj su naši momci pružili fenomenalan otpor ekipi koja već tri sezone nastupa na drugoligaškim parketima, sa pregršt iskustva i utakmica visokog inteziteta. Prva četvrtina protekla je u izjedačenoj igri, pa je samim tim i rezultat na semforu bio isti takav. Tokom drugog period gostu dosta bolje igraju i na veliku pauzu odlaze sa dvocifrenom prednošću 41:54. Tamo gdje su stali u drugoj, Modričani nastavljaju i početkom treće četvrtine i dolaze do prednosti koja bila i preko 20 poena razlike. Međutim, nakon toga naši momci su pokazali karkater i želju da opravdaju povjerenje koje im je ukazano da nose narandžasti dres u prvoj seniorskoj utakmici. Lavovskom borbom, požrtvovanjem i borbenošću za svaku loptu, za svaki pedalj terena uspjevaju iz minuta u minut da smanjuju rezultatski zaostatak, da bi u trećoj minuti četvrte četvrtine došli i do potpunog rezultatskog preokreta 72:71.

Pad koncentracije i nekoliko grešaka iskusni gosti koriste i prednost je bila ponovo na njihovoj strani. Međutim, naši momci nošeni sjajnom podrškom sa tribina nisu željeli da se predaju i do kraja meča igralo se koš za koš sa potpunom rezultatskom neizvjesnošću. Ipak, do kraja susreta nije bilo snage za novi rezultatski preokret i pobjeda ja sasvim zasluženo pripala ekipi Modriče.

KK Lavovi Brčko – KK Modriča 87:91

Prvu seniorsku utakmicu za KK Lavovi Brčko odigrali su: Nikola Trivunović, Nikola Balorda, Uroš Arsenić, Sergej Subotić, Dušan Jovanović, Sergej Pajić, Uroš Bratić, Gavrilo Arsenić, Andrej Avramović i Dejan Jovičić.

Na kraju, čestitke našim momcima predvođenim trenerom Milošem Ivanovićem na odličnom izdanju, sjajnoj igri, borbenosti i požrtvovanju tokom svih 40 minuta igre. Hvala i našoj publici na sjajnoj podršci. Još mnogo rada je pred ovim momcima kako bi što spremniji i konkurentniji dočekali i prvu zvaničnu utakmicu na startu drugoligaškog takmičenja.

BRAVO LAVOVI!