POLUFINALNI TURNIR PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE ZA JUNIORKE BIĆE ODRŽAN U BRČKOM

Polufinalni turnir “A” Prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke biće održan u Brčkom u tehničkoj organizaciji Košarkaškog kluba Lavovi Brčko.

Juniorke KK Lavovi Brčko sezona 2023-2024.

Nakon završene konkursne procedure Košarkaški savez Bosne i Hercegovine ukazao je povjerenje Košarkaškom klubu Lavovi Brčko za organizaciju polufinalnog turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke U18, koji će biti održan 2. juna ove godine u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom.

Pored naših Lavica, koje su prethodno osvojile vicešampionsku titulu u šampionatu Republike Srpske za tekuću sezonu, pravo nastupa na ovom turniru ostvarile su i ekipe ŽKK “Play Off” iz Sarajeva kao šampiona sistema A Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, te ŽKK “Livno” iz Livna kao trećeplasirana ekipa u juniorskom šampionatu Košarkaškog saveza Herceg-Bosne.

Polufinalni turnir igra se po jednostrukom bod sistemu (svako sa svakim), a samo prvoplasirana ekipa ostvaruje pravo nastupu na Finalnom turniru za prvaka Bosne i Hercegovine.

RASPORED I SATNICA TURNIRA U BRČKOM

ŽKK Livno – KK Lavovi   (14:00)

ŽKK Play Off – ŽKK Livno   (16:30)

KK Lavovi – ŽKK Play Off   (19:00)

Pored polufinalnog turnira u Brčkom, vikend pred nama donosi nam još dva polufinalna turnira sa koga prvoplasirane ekipe nastupaju na Finalnom turniru šampionata Bosne i Hercegovine. Turnir B biće odigran u Posušju, dok će turnir C biti odigran u Mostaru. Banjalučke ekipe Orlovi i Mladi Krajišnik odustale su od nastupa na polufinalnim turnirima u Posušju i Mostaru, tako da će na tim turnirima biti odigran samo po jedan meč, i to:

Posušje: ŽKK “Posušje” Posušje – KK “Jedinstvo” Tuzla

Mostar: ŽKK “Zrinjski 2010” Mostar – ŽKK “RMU Banovići” Banovići