JUNIORKE U BORBI ZA TITULU PRVAKA BOSNE I HERCEGOVINE

Pobjedom u polufinalnom susretu koji je odigran u nedelju, 2. juna ove godine u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom i eliminacijom ekipe ŽKK „Play Off“ iz Sarajeva, juniorke KK Lavovi Brčko ostvarile su plasman na Finalni turnir šampionata Bosne i Hercegovine i imaće priliku da se bore za titulu šampiona Bosne i Hercegovine u sezoni 2023-2024.

KK Lavovi Brčko – ŽKK Play Off Sarajevo 74:55 (19:13, 23:16, 12:10, 20:16)

Juniorke KK Lavovi Brčko

Kontinuitet postizanja vrhunskih sportskih rezultata za KK Lavovi Brčko nastavlja se i ove sezone. U dosadašnjem toku takmičenja u takmičarskoj sezoni 2023-2024. naše seniorke su osvojile vicešampionsku titulu u šampionatu Bosne i Hercegovine, dok su se juniorke i kadetkinje istim zvanjem okitile u šampionatu Republike Srpske. Juniorke našeg kluba imaće priliku da tekuću sezonu krunišu na najljepši mogući način i da titulu juniorskog šampiona Bosne i Hercegovine nakon godinu dana vrate u klupske vitrine.

Vrlo dobrom igrom i ubjedljivom pobjedom protiv ekipe iz Sarajeva u okviru polufinala, izabranice trenera Bližnjakovića ostvarile su još jedan sjajan uspjeh koji dolazi kao nova potvrda odličnog rada u klubu od najmlađih uzrasnih selekcija do seniorskog sastava. Protivnice iz ŽKK “Play Off” Sarajevo iza sebe imaju odličnu sezonu, osvojile su titulu šampiona sistema A Federacije BiH, ali naše Lavice su i ovaj put pokazale koliko znaju i mogu. Dominirale su u svim segmentima košarkaške igre i nisu dozvoljavale protivnicama ni najmanju priliku za iznenađenje.

Najistaknutija u pobjedi protiv Play Offa bila je Sara Đokić sa dabl-dabl učinkom od 23 poena, 11 skokova i 4 asistencije. Odlične su bile i Valentina Došić sa 18 poena, 8 skokova i 4 asistencije, Anđela Bekić 15 poena, 8 skokova, te Adna Merdanović sa 14 postignutih poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Čestitke našim juniorkama i njihovim trenerima na prikazanoj igri u polufinalu i još jednom ostvarenom uspjehu.

Finalni turnir za juniorskog šampiona Bosne i Hercegovine na rasporedu je od 14. do 16. juna ove godine, a protivnici brčanskim Lavicama biće Zrinjski iz Mostara i ekipa Posušja iz istoimenog mjesta.