SINIŠA SOTIROV NOVI KONDICIONI TRENER KK LAVOVI

Siniša Sotirov, od naredne sezone biće dio stručnog štaba KK Lavovi Brčko. Kondicioni trener sa ogromnim iskustvom vodiće brigu o fizičkoj pripremi naših košarkašica i košarkaša.

Siniša Sotirov

Pripremajući se za početak nove takmičarske sezone, naš klub je dobio jedno od najvrijednijih pojačanja za narednu sezonu, kondicionog trenera koji će svojim ogromnim iskustvom pomoći u ostvarenju zacrtanih ciljeva za narednu sezonu.

Siniša Sotirov je rođen u Brčkom, gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Fakultetsko obrazovanje nastavio je u Novom Sadu i Beogradu, gdje je i završio trenersko usavršavanje. Nakon toga specijalizaciju iz oblasti fitnes menadžmenta i fizičke pripreme sportista nastvlja u Ohaju (Sjedinje Američke Države). Radi se o 52-godišnjaku, koji se u svojoj karijeri za fizičku pripremu igrača starao u OK Jedinstvo, ŽOK Jedinstvo, RK Lokomotiva, OK Mladost, TK Prohema i mnogim drugim uspješnim klubovima.

Nema sumnje da će Siniša Sotirov biti veliko pojačanje za naš klub u predstojećoj sezoni i da će naše Lavice i Lavovi spremniji nego ikada dočekati početak nove takmičarske sezone prepune izazova.

Siniši želimo dobrodošlicu u naš klub i mnogo sreće i uspjeha u radu!