LAVOVI USPJEŠNI NA GOSTOVANJU U MODRIČI

U subotu, 17. marta 2018. godine pet selekcija Košarkaškog kluba Lavovi gostovalo je u Modriči gdje su odigrale prijateljske utakmice protiv svojih vršnjaka iz Košarkaškog kluba MD Klinci.

Mini basketaši (dječaci i djevojčice rođeni 2009. godine i kasnije) odigrali su utakmicu u kojoj rezultat nije bio u prvom planu i gdje su svi imali priliku da pokažu ono što su naučili kroz treninge u prethodnom periodu. Za neke od njih ovo je bila prva utakmica, prvo gostovanje i naravno prilika da se upoznaju novi drugari.

U drugoj utakmici dana predpionirska selekcija je odigrala odličnu utakmicu sa velikim brojem postignutih poena. Priliku da igraju i da se upišu u listu strelaca dobili su svi igrači, a rezultat dobre igre jeste ubjedljiva pobjeda.

Na kraju: MD Klinci – LAVOVI 43:64

Za Lavove na ovom meču nastupili su: Sergej Subotić, Nikola Lajić, Rastko Blažanović, Uroš Manasijević, Filip Petrović, Dušan Jovanović, Edah Demirović, Edhem Demirović, Miloš Vuković, Aleksandar Maksimović, Kristian Maksimović, Srđan Maksimović, Sergej Đurica, Darko Arambašić, Dragan Arambašić, Sergej Milanković, Mihajlo Lukić, Nemanja Mirić i Miloš Marjanović.

Nakon predpionira na teren su izašle pionirke i ubjedljivom pobjedom opravdale ulogu favorita u ovom meču. Od samog starta naše Lavice su imale konstantnu rezultatsku prednost koju su iz minuta u minut uvećavale za konačnih plus 25.

Na kraju MD Klinci – LAVOVI 30:55

Na ovom meču nastupile su: Milica Đokić, Katarina Stanišić, Tamara Šarenac, Amila Smajić, Adna Okić, Sara Đokić, Ana Đokić, Nikolina Đokić, Violeta Vukić, Ksenia Vukić, Anđela Bajević, Melinda Selimbašić i Jelena Lazarević.

Četvrtu utakmicu dana i treću pobjedu ostvarila je pionirska selekcija. Bolja igra naših Lavova tokom čitave utakmice i konstantna rezultatska prednost između 8 i 12 poena razlike je nešto što je obilježilo ovu utakmicu. Nekoliko pogođenih šuteva za tri poena u četvrtoj četvrtini rezultirali su na kraju i ubjedljivom pobjedom.

Na kraju: MD Klinci – LAVOVI 31:45

Za Lavove su nastupili: Danijel Nedić, Vuk Jovanović, Bojan Karać, Sergej Subotić, Marko Šešlija, Mihajlo Blažanović, Stefan Okilj, Stefan Vujić, Viktor Cvjetinović, David Mićanović, Luka Dragić, Aleksandar Đukić, Luka Vuković, Jovan Tomić, Damjan Marić, Petar Stevanović i Nikolaj Cetić.

Jedini poraz na subotnjem gostovanju u Modriči doživjeli su kadeti. Iako dosta oslabljeni neigranjem nekoliko standardnih igrača naši momci su prije svega velikim zalaganjem i požrtvovanjem prikazali veoma dobru igru tokom čitave utakmice. Ekipe su se konstantno smjenjivale u vodstvu da bi “duža klupa” u četvrtoj četvrtini donijela rezultatsku prevagu u korist domaćina.

Na kraju MD Klinci – LAVOVI 59:53

Trener Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće igrače: Filip Pejičić, Nemanja Tanasić, Benjamin Smajić, Mitar Mihajlović, Svetozar Zarić, Mirnes Halilović, Aleksa Ivanović, Bojan Karać, Stefan Okilj i Danijel Nedić.

Veliku zahvalnost na gostoprimstvu, kao i na fer i korektnoj borbi upućujemo našim prijateljima iz Modriče i nadamo se uskoro novom druženju. Hvala MD Klinci!