LIGA PRIJATELJSTVA – NAJAVA ČETVRTOG TURNIRA

U subotu, 09. juna 2018. godine u sportskoj dvorani u Ugljeviku u organizaciju OKK “Rudar 2015” biće održan četvrti i ujedno posljednji turnir regularnog dijela ovogodišnje Lige prijateljstva nakon kojeg nas očekuje F4 u Šekovićima. 

Pioniri i pionirke Lavova odigraće utakmice šestog kola protiv ekipa domaćina. Prvi na teren izlaze pioniri od 16:00h dok pionirke svoju utakmicu igraju od 17:30h.

Pionirke su i prije ove utakmice osigurale prvo mjesto u regularnom dijelu i za protivnika u polufinalnoj utakmici F4 imaće ekipu Fenix Basket iz Bijeljine. Drugi polufinalni par u konkurenciji pionirki čine Rudar 2015 iz Ugljevika i Olimp iz Šekovića. Ostaje samo dilema koja ekipa će sa koje pozicije ući u polufinalni meć F4, a ta dilema će biti razrješena u direktnom duelu u subotu u Ugljeviku.

Kod pionira je situacija dosta neizvjesnija i jedino što je sigurno jeste da će poziciju broj 4 zauzeti Fenix Basket iz Bijeljine koji će igrati protiv prvoplasirane ekipe u regularnom dijelu. Koja će to ekipa biti znaće se nakon subotnjih utakmica u Ugljeviku. Trenutno su naši Lavovi na provom mjestu sa skorom od 4 pobjede i 1 porazom dok je drugoplasirani Olimp sa skorom 3-1 i utakmicom manje i boljim međusobnim skorom od naših Lavova. Trećeplasirani je Rudar koji trenutno ima skor 2-2 i teoretsku šansu da se i on domogne prvog mjesta na tabeli.

Ono što je sigurno očekuje nas izuzetno zanimljiv vikend u Ugljeviku kao i F4 u Šekovićima koji će biti odžan u subotu, 16. juna.

Takođe, već sada možemo konstatovati da je Liga prijateljstva pun pogodak i nešto što treba da ima svoj kontinuitet. Veliku zahvalnost dugujemo i medijskom pokrovitelju Lige, a to je najposjećeniji web portal na ovim prostorima www.sportdc.net 

TABELE NAKON TRI ODIGRANA TURNIRA:

RASPORED I SATNICA SVIH UTAKMICA ČETVRTOG TURNIRA U UGLJEVIKU:

Kada je u pitanju lista strelaca nakon tri odigrana turnira, u ženskoj konkurenciji na vrhu se izdvojila naša Milica Đokić sa 91 postignutim poenom u četiri odigrane utakmice, dok je na drugom mjestu Jelena Blagić iz Rudara sa 43 postignuta poena na tri odigrane utakmice. Treće i četvrto mjesto zauzimaju naše Lavice, Ana Đokić sa 39 poena i Tamara Šarenac sa 31 postignutim poenom na četiri odigrane utakmice.

Kod pionira na prvom mjestu je Bojan Vidaković iz Olimpa sa 99 postignutih poena na četiri odigrane utakmice, a prati ga naš Vuk Jovanović sa 64 poena na pet odigranih utakmica. Na trećem mjestu je povrijeđeni Vasilije Zakonović (59) iz Fenix Basketa, dok je na četvrtom mjestu Ivan Lulić iz Olimpa sa 54 postignuta poena.

LISTA STRELACA NAKON TRI ODIGRANA TURNIRA: