LAVOVI U POBJEDNIČKOM RITMU I U UGLJEVIKU

U subotu, 09. juna u organizaciji OKK “Rudar 2015” u Ugljeviku je održan četvrti po redu i ujedno i posljednji turnir regularnog dijela ovogodišnje Lige prijateljstva u konkurenciji pionira i pionirki. 

Utakmicama petog i šestog kola u sportskoj dvorani u Ugljeviku završen je regularni dio ovogodišnje Lige prijateljstva u konkurenciji pionira i pionirki. Naši pioniri i pionirke odigrali su utakmice posljednjeg šestog kola protiv domaćeg Rudara i ostvarili dvije pobjede.

Prvi su na teren izašli pioniri koji su na ovoj utakmici bili izuzetno šuterski raspoloženi pogotvo u prve dvije četvrtine kada su pogodili 8 trojki (Jovanović 5 i Subotić 3) što je uz kvalitetnu igru u odbrani i rezultiralo ubjedljivom rezultatskom prednošću već na poluvremenu 48:24. Tokom treće četvrtine naši momci su nastavili sa ubjedljivom igrom, a novom trojkom Subotića došli i do najveće rezultatske prednosti na ovom meču 60:29 koju su tokom četvrte četvrtine uspjeli i da sačuvaju.

Na kraju: Rudar – LAVOVI 52:80 (09:23, 15:25, 12:17, 16:15)

Nakon šest odigranih kola naši pioniri zauzimaju drugu poziciju sa skorom 5-1 i na Finalnom turniru u Šekovićima igraće za titulu protiv domaćeg Olimpa koji je regularni dio takmičenja završio na prvom mjestu sa istim omjerom pobjeda i poraza ali sa boljim međusobnim skorom sa našim Lavovima.

Na ovom meču za Lavove su nastupili: Danijel Nedić 8, Bojan Karać 11, Vuk Jovanović 21, Marko Šešlija, Sergej Subotić 24, Stefan Okilj 4, Mihajlo Blažanović 7, David Mićanović, Luka Vuković 2, Nikolaj Cetić, Viktor Cvjetinović 3 i Jovan Tomić. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

Pionirke su i nakon posljednje utakmice prije Finalnog turnira ostale neporažene i sasvim zasluženo i ubjedljivo zauzimaju prvo mjesto na tabeli sa skorom 6-0. Kao i pioniri na F4 u Šekovićima očekuje ih utakmica za prvo mjesto protiv domaćeg Olimpa koji je na osnovu boljeg međusobnog skora u odnosu na Rudar zauzeo drugo mjesto nakon regularnog dijela takmičenja sa skorom 3-3.

Nešto opušteniji ulazak u utakmicu protiv Rudara rezultirao je startnom serijom domaćina od 7-0 koju su domaće igračice održavale do kraja prve četvrtina (18:10). Očigledno je bilo da domaće igračice u nastavku utakmice nisu imale dovoljno snage i rješenja za čvrstu odbranu naših Lavica koja ih i krasi tokom čitave ovogodišnje Lige prijateljstva što je i dovelo do rezultatskog preokreta naših cura i pored dosta promašenih otvorenih šuteva i slobodnih bacanja. Priliku da debituje u Ligi prijateljstva na ovoj utakmici dobila je i mlada Anđela Tomić (2007), koja je pokazala da se na nju može najozbiljnije računati.

Na kraju: Rudar – LAVOVI 29:36 (18:10, 02:12, 05:09, 04:05).

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić 14, Adna Okić 2, Amila Smajić 3, Nikolina Đokić, Tamara Šarenac 7, Katarina Stanišić 6, Ana Đokić 2, Sara Đokić 2, Ksenia Vukić, Violeta Vukić i Anđela Tomić.

TABELE NAKON ČETIRI ODIGRANA TURNIRA:

Velika zahvalnost prijateljima iz Ugljevika na gostoprimstvu i sjajnoj organizaciji turnira. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo i medijskom sponzoru Lige prijateljstva www.sportdc.net