POZIV LAVOVIMA OD SPORT KLUBA I BASKET4KIDS ORGANIZACIJE

Košarkaški klub Lavovi Brčko dobio je poziv od Sport klub Televizije i Basket4kids organizacije za učešće u novoj sezoni 2018/2019. ovog takmičenja za dječake rođene 2006. godine i mlađe. 

S ciljem da najmlađe ohrabri da se posvete košarci, Sportklub je pokrenuo projekat „Basket 4 Kids“ koji je svoje prvo izdanje imao u sezoni 2017/2018. Glavni cilj ovog velikog regionalnog projekta je da se djeca ohrabre da komuniciraju i druže se, a u isto vrijeme, ovo je idealna prilika za sve da vide koliko u svakoj od zemalja učesnica rade sa mlađim kategorijama, ali i koliko djeca napreduju od turnira do turnira.

Na takmičenju učestvuju klubovi iz zemalja bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i Makedonija), kroz kvalifikacione turnire i sa Finalnim turnirom na nivou svake od država učesnica. Prvak svake od šest država ide na F8 turnir sa još dvije ekipe koje će naknadno biti određene. Završni F8 turnir u prvoj sezoni održan je ove godine u Beogradu za vrijeme F4 Eurolige.

Basket4kids je veliki regionalni projekat koji zaslužuje svaku pohvalu i mi smo sa zadovoljstvom prihvatili poziv i priliku da i naši dječaci učestvuju u takmičenju u kojem će imati priliku da odmjere snage sa dječacima iz čitave Bosne i Hercegovine. Upućujem veliku zahvalnost Sport klub televiziji i Basket4kids organizaciji na pozivu i ukazanom povjerenju, rekao je predsjednik KK Lavovi Boško Vukadinović.