PIONIRKE BRONZANE NA KENGUR KUPU

Proteklog vikenda u organizaciji Košarkaškog kluba Kengur u Zenici je održan 20. po redu Kengur kup u košarci za mlađe kategorije.

Naš klub je na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom turniru nastupio sa ženskom pionirskom selekcijom i na kraju nakon 2 pobjede i jednog poraza zauzeo treće mjesto.

Prvu utakmicu naše Lavice su odigrtale u petak, 24. avgusta protiv ekipe Amfora iz Makarske i ostvarile sasvim zasluženu pobjedu rezultatom 28:16.

U okviru drugog kola, u subotu, 25. avgusta očekivala nas je utakmica protiv dubrovačke Raguse i direktna borba za prvo mjesto u grupi “B” a samim tim i pravo nastupa u finalnom meču.

Viđena je možda i najkvalitetnije utakmica na turniru. Odlična igra i jedne i druge ekipe sa rezultatskom neizvjesnošću do posljednjeg zvuka sirene. Međutim, više koncentracije i sportske sreće u odlučujućim momentima imale su dubrovčanke koje u svojim redovima imaju tri reprezentativke Hrvatske ostvarivši pobjedu rezultatom 46:43. Poraz koji je naše Lavice odveo u utakmicu za treće mjesto ali i utakmica koja je pokazala da će naše Lavice i u nadolazećoj sezoni igrati ozbiljnu ulogu u Prvenstvu Republike Srpske.

Utakmica za treće mjesto donijela nam je nadmetanje sa još jednom ekipom iz Hrvatske ovoga puta protiv ŽKK “Šibenik” iz Šibenika, koja je pravo nastupa u ovom meču ostvarila pobjedom protiv ekipe ŽKK “Ljubuški” i porazom protiv domaćina KK “Kengur” u grupi “A”.

Poraz protiv Raguse nije mnogo uticao na naše djevojčice koje su od samog starta utakmice protiv šibenčanki pokazale sav svoj kvalitet i dale do znanja protivnicama da žele pobjedu u ovom meču. Vrlo rano su Lavice došle do dvocifrene prednosti na ovom meču koju su pametnom igrom i u odbrani i u napadu znalački održavale do samog kraja meča. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda u utakmicu u kojoj su se i šibenčanke pokazale kao izuzetno kvalitetan protivnik. LAVOVI – Šibenik 51:38.

Čestitke našim Lavicama na ostvarenom rezultatu na zaista kvalitetnom i odlično organizovanom turniru u Zenici.

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom turniru računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Tamara Šarenac, Amila Smajić, Katarina Stanišić, Adna Okić, Ana Đokić, Ksenia Vukić, Anđela Bajević, Violeta Vukić i Nikolina Đokić.

Već početkom septembra tačnije od 7. do 11. septembra naše Lavice učestvuju na Internacionalnom Ktolic 2018 turniru u Barseloni gdje će biti jedine predstavnice Bosne i Hercegovine i nadamo se ostvariti rezultat na koji ćemo svi zajedno biti ponosni.