UBJEDLJIVE POBJEDE PIONIRA I PREDPIONIRA

Utakmicama četvrtog kola protiv proteklog vikenda nastavljeno je košarkaško prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKO Bijeljina.

Predpioniri i pioniri odigrali su utakmice četvrtog prvenstvenog kola dok su kadeti bili slobodni. Upisane su dvije izuzetno ubjedljive pobjede. Predpioniri su savladali Fenix Basket iz Bijeljine, dok su pioniri bili uspješniji od vršnjaka iz srebreničkog Gubera.

Već smo navikli na dobre igre predpionira na početku sezone koji su i nakon ove pobjede ostali neporaženi na vrhu tabele sa nešto slabijom koš razlikom od rivala za vrh tabele. Tri utakmice i isto toliko ubjedljivih pobjeda (Bratunac 59:37, Drina 73:42 i Fenix Basket 71:35) uz veoma dobru igru na startu prvenstva, neki su od razloga zbog kojih

Proteklog vikenda u okviru četvrtog kola gosti iz Bijeljine nisu mogli da pariraju našim najmlađim Lavovima koji su od starta utakmice pokazali veću želju, borbenost i požrtvovanje na terenu koji su ih već u ranoj fazi meča odveli na dvocifrenu rezultatsku razliku koju su do kraja meča konstantno uvećavali za konačnih plus 36 razlike (71:35).

Sasvim zaslužena pobjeda naših dječaka rođenih 2007. godine koje pored nastavka prvenstvene trke očekuje i učešće na kvalifikacionom turniru Basket 4 Kids lige u Bijeljini (15.11.2019.) gdje će snage odmjeriti sa ekipom Radnika iz Bijeljine i tuzlanskih Dragonsa.

LAVOVI – Fenix Basket 71:35 (14:09, 29:03, 20:15, 08:08)

U trećoj ovosezonskoj pobjedi trener Dragoljub Maksić računao je na sledeće košarkaše: Nikola Lajić, Uroš Manasijević, Rastko Blažanović, Arijan Maskaljević, Ognjen Pudić, Nikola Balorda, Nikola Trivunović, Radovan Brovčanin, Sergej Đurica, Nemanja Stojić, Sergej Krajinović i Miloš Vuković.

Čestitke momcima na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi. BRAVO LAVOVI!!!

Narednog vikenda u okviru petog kola naši predpioniri gostuju u Bijeljini gdje će snage odmjeriti protiv ekipe Radnik BNB.

Pionirska selekcija odigrala je još jednu odličnu utakmicu na domaćem terenu upisavši sasvim zasluženu i ubjedljivu pobjedu protiv gostiju iz Srebrenice. Druga pobjeda iz četiri utakmice drži naše Lavove u sredini tabele sa 6 osvojenih bodova.

Timskom igrom i na jednoj i na drugoj strani terena uz veliki broj šuterski raspoloženih igrača naši pioniri su već nakon prvih 10 minuta imali 13 poena razlike (30:17). Dobra igra sa konstantnim uvećanjem rezultatske prednosti nastvaljena do kraja meča u kojem je i veliki broj predpionira dobio priliku i iskoristio šansu da se nametne.

Najefinkasniji i na ovom meču u našoj ekipi bio je kapiten Vuk Jovanović sa 42 postignuta poena koji u prva četiri kola ima prosjek od 39 postignutih poena (Bratunac 37, Drina 42, Zvornik 35 i Guber 42).

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće igrače: Vuk Jovanović, Nikolaj Cetić, Alan Fazlović, Savo Ostojić, Matej Petrović, Bojan Kojić, Nikola Lajić, Uroš Manasijević, Ognjen Pudić, Rastko Blažanović i Stefan Mijatović.

LAVOVI – Guber 95:63 (30:17, 29:20, 26:10, 10:16)

BRAVO MOMCI, ČESTITKE!

U petom kolu, narednog vikenda naši pioniri gostuju u Bijeljini protiv ekipe OKK Plus.

Hvala našim prijateljima iz Bijeljine i Srebrenice na fer i korektnoj igri.