RASPORED UTAKMICA NA MEĐUNARODNOM FINALU SIM 2020

Borbe za titule međunarodnih prvaka u 10 sportskih disciplina Plazma Sportskih igara mladih počinju danas na  sportskim terenima kompleksa Hills i Hollywood hotela u Sarajevu. Prekrasni kompleksi ugostiće mlade sportiste iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Dominantnom igrom i osvojenim prvim mjestom na Državnom finalnom Sportskih igara mladih BiH u Sarajevu, košarkašice KK Lavovi Brčko u sastavu: Milica Đokić, Amila Smajić, Tamara Šarenac, Sara Đokić i trener Aleksandar Bližnjaković, predstavljaće Bosnu i Hercegovinu u basketu 3×3 na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih za 2020. godinu, koje se održava od danas do 24. oktobra u Sarajevu.

Takmičenje u basketu 3×3 ženskoj konkurenciji na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih za 2020. godinu biće održano danas u jednoj od sportskih dvorana hotela Hills.

Pored naših Lavica u Sarajevu će nastupiti ŽKK Ragusa Dubrovnik, kao najuspješnija ekipa na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Hrvatskoj, kao i OKK Bagdala iz Kruševca i KK Nova Varoš iz Nove Varoši kao najuspješnije ekipe na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Srbiji.

RASPORED UTAKMICA MEĐUNARODNIG FINALA SPORTSKIH IGARA MLADIH 2020. 

16:00h Ragusa Dubrovnik – LAVOVI BRČKO

16:30h Bagdala Kruševac – Nova Varoš

17:00h LAVOVI BRČKO – Nova  Varoš

17:30h Ragusa Dubrovnik – Bagdala Kruševac

18:00h Bagdala Kruševac – LAVOVI BRČKO

18:30h Nova Varoš – Ragusa Dubrovnik

Našim Lavicama želimo mnogo sreće u današnjim utakmicama, a sigurni smo da će one dati i posljednji atom snage da pokažu da su najbolje!