DRUGO MJESTO ZA LAVICE NA MEĐUNARODNOM FINALU SIM 2020

Ženska ekipa KK Lavovi Brčko u basketu 3×3 predstavljajući Bosnu i Hercegovinu osvojila je drugo mjesto na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih za 2020. godinu.

Nakon državnih završnica održanih u Sarajevu (BiH), Splitu (Hrvatska) i na Kopaoniku (Srbija), najbolje ekipe u svim sportovima nastupile su Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih, u Sarajevu od 20. do 24. oktobra. Prvi je ovo put da Split nije ugostio najbolje ekipe iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, no Igre su imale poseban razlog za to: obilježavanje  10. godišnjice Plazma Sportskih igara mladih u Bosni i Hercegovini. Sigurnost i zdravlje svih učesnika su u svakom trenutku bili na prvom mjestu tako da su sva takmičenja i ceremonija zatvaranja organizovani prema svim preporukama Epidemioloških službi BiH.

Ženska ekipa našeg kluba u basketu 3×3 u sastavu Milica Đokić, Amila Smajić, Tamara Šarenac, Sara Đokić i trener Aleksandar Bližnjaković, kao najbolja ekipa na Državnoj završnici u Sarajevu predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu u Sarajevu.

Pored naših Lavica u Sarajevu su nastupile i ekipe ŽKK Ragusa Dubrovnik, kao najuspješnija ekipa na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Hrvatskoj, kao i OKK Bagdala iz Kruševca i KK Nova Varoš iz Nove Varoši kao najuspješnije ekipe na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Srbiji.

Dvije odlične utakmice i dvije pobjede protiv ekipa iz Srbije (Nova Varoš 15:5 i Bagdala 15:9) i poraz protiv Dubrovnika 8:14 bilo je i više nego dvoljno za odlično drugo mjesto naših djevojaka na takmičenju koje je važi za najveću sportsku amatersku manifestaciju u Evropi. Kvalifikaciona takmičenja u preko 200 gradova Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, regionalne i državne završnice i na kraju Veliko međunarodno finalu činjenicu su koje govore same za sebe

Pod ovogodišnjim geslom ”Zajedno kao jedan tim” svi takmičari pa i naše Lavice osvojili su zlatne medalje.

Luksuzni hotelski kompleks na Ilidži (Hills i Hollywood) omogućio je fantastične smještajne i sportske uslove za sve takmičare tokom boravka i takmičenja u Sarajevu, a organizatori Velikog međunarodnog finala u Sarajevu zaslužuju sve čestitke na odličnoj organizaciji.

Pored nadmetanja na sportskim terenima naše košarkašice imale su priliku da se dodatno upoznaju sa ljepotama jedinog olimpijskog grada na protstorima zemalja u kojima se održavaju Sportske igre mladih.

Našim Lavicama čestitamo na izuzetno velikom uspjehu. Pokazale su naše djevojke zavidan sportski talenat i kvalitet, a igrom i pristupom svi zajedno možemo i moramo biti ponosni na njih! BRAVO LAVICE!

Lavovi s nestrpljenjem iščekuju 11. Sportske igre mladih Bosne i Hercegovine! 

IGRE SU ZAKON!