POBJEDA PREDPIONIRA, PORAZI PIONIRA I KADETA U OSMOM KOLU

Proteklog vikenda odigrane su utakmice osmog redovnog kola Lige za mlađe kategorije Područnog košarkaškog odbora Bijeljina Košarkaškog saveza Republike Srpske. 

U okviru osmog kola prvenstva Republike Srpske na nivou PKO Bijeljina naši kadeti, pioniri i predpioniri ugostili su vršnjake iz KK 10. avgust Vlasenica. Predpioniri su ostvarili izuzetno važnu pobjedu protiv odlične ekipe iz Vlasenice dok su kadeti i pioniri upisali ubjedljive poraze.

Prva utakmica dana bila je ujedno i najkvalitetnija utakmica u susretu sa gostima iz Vlasenice u kojoj su naši najmlađi Lavovi ostvarili izuzetno važno i na kraju ubjedljuvu pobjedu protiv do sada neporažene ekipe iz Vlasenice. I pored dobre igre naših dječaka, prvo poluvrijeme je rezultatski pripalo gostima (17:23), da bi treći i četvrti period igre naši dječaci odigrali i više nego superiorno za prvi ovosezonski trijumf. Istina, bila je ovo tek druga prvenstvena utakmica ove sezone ali utakmica koja će mnogo značiti na polju samopouzdanja za nastavak sezone i zgusnut raspored zbog velikog broja utakmica koje se moraju odigrati u narednom periodu.

Čestitke našim dječacima na borbenosti, požrtvovanju i ostvarenoj pobjedi! Bravo LAVOVI! 

LAVOVI – 10. avgust  51:34

Oslabljena neigranjem nekoliko izuzetno važnih igrača, pionirska selekcija nije imala šta da traži u duelu protiv neporaženih vlaseničana i jedne izuzetno kvalitetne ekipe koja ove sezone ima najviše ciljeve! Pokazali su košarkaši iz Vlasenice sav svoj raskošni talenat i postavili domaći zadatak našim momcima da u narednom periodu moraju još mnogo truda i vremena uložiti da bi bilo konkurentni u duelima sa najkvalitetnijim ekipama u ligi. Nakon pobjede u prvom kolu naši pioniri trenutno imaju skor 1-1 i kao u slučaju predpionira očekuje ih veliki broj zaostalih utakmica iz prethodnog perioda.

LAVOVI – 10. avgust 22:97

Kao po navici loše otvaranje utakmice i koncentracija na jakom niskom nivou, činjenice su koje su već nakon prvih deset minuta (7:26) odlučile pobjednika u kadetskoj konkurenciji. Izjednačena igra tokom druge, treće i četvrte četvrtine nije bila dovoljna da se dođe do rezultatskog priključka i eventualnog preokreta, tako da su kadeti upisali drugi ovosezonski poraz iz isto toliko utakmica.

LAVOVI – 10. avgust 34:57

U narednom, devetom kolu, u nedelju 20. decembra predpioniri, pioniri i kadeti gostuju u Bratuncu gdje će snage odmjeriti protiv vršnjaka iz istoimenog kluba.