1. ŽLRS – POBJEDA LAVICA U NOVOM GRADU

Naša ženska seniorska selekcija u okviru petog kola Prve ženske lige Republike Srpske savladala je na gostujućem terenu u Novom Gradu ekipu Slobode rezultatom 66:70 po četvrtinamaa 17:19, 8:13, 14:24, 27:14.

Izjednačena utakmica i igra koš za koš tokom prvih deset minuta rezultirala je i minimalnim vodstvom Lavica nakon prve četvrtine (17:19), da bi u drugom periodu igre zaigrale dosta kvalitetnije prije svega u odbrani i sa nekoliko preciznih šuteva za tri poena otišle na poluvijeme sa sedam poena prednosti 25:32. Tamo gdje su stale u drugoj četvrtini, Lavice su predvođene kapitenom Milicom Đokić nastavile i tokom trećeg period igre, a rezultatska prednost se iz minuta u minut uvećavala do maksimalnih 17 poena prednosti na kraju trećeg perioda igre za mlade brčanske košarkašice (39:56).

Posljednji period igre u potpunosti je pripao domaćim košarašicama ali pobjeda Lavica niti u jednom momentu nije dolazila u pitanju, iako na prvi pogled konačan rezultat i ne govori u prilog tome.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je petnaestogodišnja Milica Đokić sa 27 postignutih poena, a uz to je dodala 7 asistencija i 6 skokova. Odlično su je pratile Tamara Šarenac sa 15 poena, 6 skokova i 2 asistencije i Marjana Todorović sa 10 poena i 7 skokova.

Pored njih trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je i na: Amila Smajić 6, Jelena Lazarević 6, Katarina Mihajlović 3, Adna Okić 2, Sara Đokić 1, Ksenia Vukić, Slavena Krkeljaš, Kristina Stupar i Ana Đokić.

Nakon pobjede u Novom Gradu košarkašice Lavova trenutno zauzimaju drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli sa 6 osvojenih bodova, a do kraja prvog dijela prvenstva imaju još da odigraju zaostalu utakmicu drugog kola protiv Mladosti iz Prijedora na domaćem terenu u Brčkom.