LAVICE PORAŽENE OD LEOTARA U KUPU

Porazom od ekipe Leotar 03 iz Trebinja naše Lavice su završile ovosezonsko takmičenje u KUP-u Republike Srpske za žene. 

Utakmicom četvrtfinala KUP-a Republike Srpske za žene u kome su poražene od daleko iskusnije i u ovom momentu kvalitetnije ekipe Leotar 03 iz Trebinja naše Lavice su završile takmičenje u KUP-u Republike Srpske za žene za ovu sezonu.

Utakmica koja je odigrana u dvorani Tehničke škole u Brčkom pokazala nam je da je odluka da se uključimo u takmičenje u seniorskoj konkurenciji bila sasvim opravdana, ali isto tako pokazala nam je da je pred nama još mnogo rada i odricanja kako bi mogli ravnopravno da se nosimo sa ekipa iz elitnog ranga takmičenja svih 40 minuta.

Bile su naše Lavice ravnopravan rivala protiv gošći iz Trebinja čitavo prvo poluvrijeme, ali duža klupa i iskustvo trebinjki došli su do izražaja u drugih 20 minuta kada su se rezultatski odlijepile i napravile nedostižnu prednost za konačnih i ubjedljivih 37 poena razlike.

LAVOVI – Leotar 60:97 (11:23, 21:19, 12:23, 16:32)

I pored ubjedljivog poraza bila je ovo utakmica koja nam je dala putokaz u kom pravcu trebamo ići u narednom periodu kako bi već u nekom od narednih duela sa premijerligaškim ekipama bili dosta konkurentniji u rezultatski neizvjesnim utakmicama. Sve djevojke pružile su maksimum u ovom momentu i ja kao trener nemam šta da im zamjerim. Ovom prilikom im čestitam za borbenost, požrtvovanje i zalaganje na terenu tokom svih 40 minuta” rekao je trener Lavova Aleksandar Bližnjaković nakon ovog meča.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Jelena Lazarević sa 18 postignutih poena, koja je odigrala možda i najbolju utakmicu do sada u dresu Lavova. Pored nje standardno dobra bila je i kapiten Milica Đokić sa 15 postignutih poena.

Trener Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Jelena Lazarević, Amila Smajić, Marjana Todorović, Adna Okić, Tamara Šarenac, Sara Đokić, Ksenia Vukić, Ana Đokić, Kristina Stupar i Marija Starčević.

Nakon eliminacije iz KUP takmičenja, naše Lavice se okreću pripremama za nastavak takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske. Drugi dio takmičenja startuje 30. januara, a prije toga očekuje ih zaostala utakmica drugog kola protiv ekipe Mladost iz Prijedora, koja će biti odigrana na domaćem parketu u Brčkom.