LAVICE UBJEDLJIVE PROTIV UŠĆA

Utakmicama osmog kola nastavljeno je takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske za sezonu 2020-2021. 

Protekolog vikenda odigrane su sve utakmice 8. kola Prve ženske lige Republike Srpske. Naše Lavice su u dvorani Tehničke škole u Brčkom u derbiju kola ugostile ekipu Ušća iz Banja Luke i slavile ubjedljivu pobjedu, koja im je omogućila da i dalje budu na prvom mjestu dva kola prije kraja regularnog dijela prvenstva.

Ono što je i bilo potrebno našoj mladoj i izuzetno talentovanoj ekipi, očigledno je da smo i dobili dolaskom Milice Dabović. Dodatna agresivnost i energija sa jedne strane i neophodno iskustvo sa druge strane. Bilo je to očigledno već na nedeljnom debiju bivšeg kapitena reprezentacije Srbije u dresu Lavova na domaćem parketu u Brčkom.

Utakmica koju je obilježio debi za našu ekipu Milice Dabović jedne od najboljih evropskih košarkašica, počela je sa izuzetno čvrstom i jakom odbranom, raznovrsnošću u napadu i dosta šuetrski raspoloženih igrača, što je i rezultiralo da već na kraju prve četvrtine naše djevojke imaju dvocifrenu rezultatsku prednost (26:13). I u nastavku meča viđena je dominantna igra naših Lavica koje su tokom sva četiri perioda ostvarile rezultatsku prednost za 5. uzastopnu pobjedu u prvenstvu!

Na krilima fantastičnog dvojca kapiten Milica Đokić (31 poen, 8 skokova i 7 asistencija, INDEX 33) i Milica Dabović (25 poena, 13 skokova i 5 asistencija, INDEX 37) naše djevojke su oduševljavale igrom iz koje je rezultatska prednost konstantno rasla za konačnih i više nego ubjedljivih 39 poena razlike.

LAVOVI -UŠĆE 91:52 (26:13, 22:17, 20:11, 23:11)

Pored pomenutnog dvojca Đokić Dabović, trener Bližnjaković na ovom meču računao je i na sledeće košarkašice: Sara Đokić 10, Iva Karišik 7, Jelena Lazarević 6, Katarina Mihajlović 6, Amila Smajić 4, Tamara Šarenac 2, Marjana Todorović, Ksenia Vukić, Ana Đokić i Adna Okić.

Bila je ovo šesta prvenstvena pobjeda iz osam odigranih utakmica za našu ekipu, koja je sa ukupno 14 osvojenih bodova trenutno na prvom mjestu prvenstvene tabele sa utakmicom više u odnosu na najbližeg pratioca.

U narednom devetom kolu naše Lavice gostuju u Bijeljini gdje ih očekuje duel protiv drugoplasirane ekipe Budućnost BN.

 

Milica Dabović

Milica Đokić

Sara Đokić

Iva Karišik

Milica Đokić

KK Lavovi Brčko