LAVICE TRIJUMFALNO KROZ BIJELJINU!

Košarkašice Lavova ostvarile su izuzetno važnu pobjedu u okviru 9. kola Prve ženske lige Republike Srpske protiv ekipe Budućnost BN na gostujućem terenu u Bijeljini i u potpunosti se revanširale za poraz u Brčkom u prvom dijelu sezone!

Derbi utakmica dosadašnjeg dijela prvenstva u kojoj su se sastale dvije prvoplasirane ekipe u potpunosti je pripala našim Lavicama koje su ostvarile 6. uzastopnu pobjedu u prvenstvu i sa ukupno 16 bodova, kolo prije kraja regularnog dijela prvenstva zauzimaju prvo mjesto na tabeli.

Predvođene, nezaustavljivom Milicom Dabović koja je bila i najefikasnija na ovom meču sa 33 poena (24 poena, 5/9 trojke u prvih 20 minuta) naše Lavice su potpuno nadigrale domaće košarkašice i već nakon 20 minuta igre došle do ubjedljive rezultatske prednosti (32:50). U drugom poluvremenu košgeterski se probudila i kapiten Milica Đokić koja sa tri pogođene trojke i 14 poena tokom drugog poluvremena bila sjajna podrška Milici Dabović.

Treba istaći i sjajnu partiju mlađe sestre Đokić, trinaestogodišnje Sare (11 poena, 7 skokova i 4 asistencije), koja iz utakmice u utakmicu pokazuje da polako izrasta u jednog od najvažnijih igrača ekipe trenera Bližnjakovića.

Standardno dobre partije pružile su i Jelena Lazarević (8 poena i 11 skovova) i Iva Karišik (10 poena i 9 skokova).

Na ovom meču još su nastupile: Marjana Todorović, Ana Đokić, Ksenia Vukić, Amila Smajić, Adna Okić, Tamara Šarenac i Katarina Mihajlović.

Igrač utakmice svakako je bila naša Milica Dabović koja je sa ukupno 33 poena, 11 asistencija, 4 skoka i ukupnim indeksom korisnosti 38, i drugu utakmicu u nizu pokazala da je ogromno pojačanje za našu mladu ekipu. Sve ono što je bilo potrebno našim mladim Lavicama za dodatni iskorak, došlo je sa jednom od najboljih evropskih košarkašica!

Na kraju:

BUDUĆNOST – LAVOVI 61:88 (18:26, 14:24, 12:18, 17:20)

Čestitke našim Lavicama na sjajnoj igri, požrtvovanju, zalaganju i na izuzetnoj važnoj pobjedi! BRAVO LAVICE!!!

Ekipi Budućnosti velika zahvalnost na fer i korektnoj igri i gostoprimstvu!

U narednom kolu, koje je ujedno i posljednje kolo regularnog dijela prvenstva prije početka play-offa, naše Lavice će na domaćem parketu u Brčkom dočekati posljednjeplasiranu ekipu Slobode iz Novog Grada.