1. ŽLRS – UBJEDLJIVA POBJEDA LAVICA U PRVOJ UTAKMICA FINALA PLAY OFFA

Prvom utakmicom u kojoj su naše Lavice ugostile ekipu Budućnost BN iz Bijeljine startovala je finalna serija doigravanja Prve ženske lige Republike Srpske. 

Finalna serija Play Offa Prve ženske lige Republike Srpske i borba za titulu započela je odličnom igrom i ubjedljivom pobjedom naših košarkašica u prvom meču koji je u subotu odigran u dvorani Tehničke škole u Brčkom. Nakon dvije ubjedljive pobjede u polufinalu protiv Kozare, naše djevojke su ostvarile još jednu sigurnu i zasluženu pobjedu.

Već na samom startu utakmice naše košarkašice serijom 6:0 stavljaju do znanja gošćama iz Bijeljine da neće dozvoliti ni najmanju šansu za iznenađenje u ovom meču, a već nakon deset minuta igre Lavice imaju dvocifrenu rezultatsku prednosti (22:11). Tamo gdje su stale u prvoj, naše djevojke su nastavile i tokom druge četvrtine. Na krilima izuzetno raspoloženih Milice Đokić (30 poena, 8 asistenicja, 6 skokova, 7 pogođenih trica) i Milice Dabović (16 poena, 8 asistenicija i 6 ukradenih lopti) Lavice su na ovom meču djelovale nezaustavljivo za ekipu Budućnosti, a prednost je konstantno rasla do maksimalnih 39 poena razlike u 37. minutu meča (72:33).

Milica Đokić

Kada se uz napadačku razvnorsnost doda i izuzetno kvalitetna i čvrsta odbrana, a to pogotovo važi za treću četvrtinu, kada su gošće postigle samo 2 poena, onda ubjedljiva i više nego zaslužena pobjeda dolazi kao nagrada za sav uloženi trud i borbenost na terenu. Bile su naše Lavice bolje u svim elementima košarkaške igre, a posebno se ističe velika razlika u broju asistencija na ovom meču u korist naše ekipe 24-8.

LAVOVI – BUDUĆNOST 72:38

(22:11, 21:15, 17:2, 12:10)

Pored pomenutih Đokić i Dabović, trener Bližnjaković na ovom meču računao je i na sledeće košarkašice: Jelena Lazarević 9, Sara Đokić 6, Iva Karišik 5, Katarina Mihajlović 4, Marjana Todorović 2, Amila Smajić, Tamara Šarenac, Adna Okić, Ksenia Vukić i Ana Đokić.

Čestitke našim Lavicama na prikazanoj igri i više nego zasluženoj pobjedi! S razlogom ponosni!  

Lavice odlaze u Bijeljinu, gdje će biti odigran drugi meč finalne serije u dobrom raspoloženju i sa prednošću od 1-0, a prvak Republike Srpske postaće ekipa koja prva ostvari tri pobjede. Pored titule prvaka, pobjednik doigravanja u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske ostvaruje pravo nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2021-2022.

S T A T I S T I K A