MLAĐE KATEGORIJE: POBJEDA PIONIRA, PORAZ PREDPIONIRA U ZVORNIKU

Utakmicama trećeg kola nastavljeno je Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza (PKS) Bijeljina.

Muška pionirska i predpionirska selekcija Lavova u subotu je gostovala u Zvorniku gdje je odigrala utakmice protiv odgovarajućih selekcija KK “Drina Princip”.

Predpioniri su nakon pobjede u drugom kolu na domaćem terenu u Brčkom ovaj put poraženi i sada imaju skor od jedne pobjede i dva poraza. Utakmica u Zvorniku je protekla u potpunoj dominaciji domaćih košarkaša ali raduje činjenica da je i pored visokog poraza očigledan napredak u igri najmlađih Lavova. Ekipu koja je sastavljena od igrača za kojih početak ove sezone predstavlja i prve utakmice u nogama, odlikuje velika želja za radom i sigurni smo da će napredak biti očigledan iz utakmice u utakmicu kroz nastavak prvenstvene trke.

DRINA PRINCIP 80

LAVOVI 36

Po četvrtinama (31:11, 12:10, 25:6, 12:9)

KK Lavovi:

Njegoš Šešlija, Uroš Arsenić, Sergej Pajić, Vuk Kisić, Vuk Bodiroga, Veljko Golić, Luka Pejić, Mihajlo Zarić, Uroš Božić, Đorđe Obrenović, Uroš Bratić i Ana Bjeljac.

U četvrtom kolu naši predpioniri dočekuju ekipu 10. avgust iz Vlasenice, a utakmica je na rasporedu u subotu, 20. novembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

Pioniri su odigrali fantastičnu utakmicu, ostvarivši drugu gostujuću pobjedu u nizu i kao neporažena ekipa zauzimaju mjesto u samom vrhu prvenstvene tabele. Dileme oko pobjednika ovog meča nije bilo nijednog trenutka. Krenuli su naši momci silovito od samog starta. Odlična igra u odbrani kompletne ekipe i napadački raspoloženi kapiten Lajić, Krajinović i Blažanović već nakon prve četvrtine (10:36) su pokazali u kojem pravcu će ići ova utakmica. U istom ritmu je nastavljeno i tokom drugih deset minuta igre,kada su se u košgeterskom učinku priključili i ostali igrači prije svega Trivunović, Balorda i Đorđević. Rezultatska prednost izabranika Sanjina Vidovića je konstantno rasla da bi na pauzu između dva poluvremena otišli sa ubjedljivih 48 poena razlike (18:66).

Tokom drugom poluvremena nešto slabiji tempo igre, a priliku za dokazivanje imali su i momci koji trenutno imaju manju minutažu, ali na koje se najozbiljnije računa i od kojih se očekuje da u nastavku prvenstva daju svoj doprinos u ostvarivanju dobrih rezultata pionirske selekcije. Na kraju jedna od najefikasnijih utakmica neke od naših mlađih selekcija sa 93 postignuta poena, koja će zasigurno mnogo značiti pred naredne izazove.

DRINA PRINCIP 40

LAVOVI 93

Po četvrtinama (10:36, 8:30, 9:15, 13:12)

KK Lavovi:

Nikola Lajić 29, Sergej Krajinović 16, Nikola Trivunović 13, Uroš Blažanović 11, Nikola Balorda 7, Nikola Đorđević 7, Ognjen Pudić 6, Sergej Đurica 4, Miloš Karać, Njegoš Trivunović, Nemanja Radovanović i Stefan Mijatović.

U narednom, četvrtom kolu pioniri će po prvi put ove sezone odigrati utakmicu na domaćem terenu, a u goste dolazi uvijek kvalitetna ekipa 10. avgust iz Vlasenice. Ova utakmica biće odigrana u subotu, 20. novembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

Pored ove dvije prvenstvene utakmice u subotu je u Zvorniku odigrana i prijateljska utakmica mini basket selekcija dva kluba u kome je viđeno pregršt lijepih poteza sa obe strane i koji su predstavljali vrhunac odličnog košarkaškog dana i druženja u Zvorniku. Naravno, pobjedila je košarka, pobjedila su nova prijateljstva i druženje!

Prijateljima iz KK Drina Princip zahvaljujemo na gostoprimstvu, čestitamo na ostvarenim rezultatima i želimo im mnogo sreće u nastavku prvenstva.