PREMIJER LIGA BIH: LAVICE BEZ GRADSKOG DERBIJA, ŽKK BRČANKA ISKLJUČENA IZ TAKMIČENJA!

Košarkašice Lavova narednog vikenda biće slobodne, nakon odluke o isključenje ŽKK Brčanka iz daljeg takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

Odična utakmica i ubjedljiva pobjeda u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Mladog Krajišnika omogućila je našim Lavicama da nastavak prvenstvene trke dočekaju sa 5. pozicije i skorom 2-2.

Kalendarom takmičenja bilo je predviđeno da u petom kolu naše djevojke odigraju gradski derbi protiv ekipe Brčanke, ali do toga neće doći!

Naime, nakon neodlaska u Trebinje i neodigravanja utakmice trećeg kola protiv ekipe Leotar 03, isti slučaj se ponovio i sa utakmicom četvrtog kola u kome su košarkašice Brčanke trebale u Banja Luci odigrati utakmicu protiv aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, ekipe Orlova.

Međutim, zbog nepojavljivanja ekipe u zakazano vrijeme i nakon čekanja od dodatnih 15 minuta, sudije utakmice u Banja Luci su podbacili loptu i odsvirali kraj meča!

ŽKK Brčanka je po drugi put kažnjen novčanim iznosom od 750 KM, a na osnovu člana H Propozija takmičenja klub je ISKLJUČEN iz daljeg takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a svi dosadašnji rezultati u sezoni 2021-22. se brišu!

Naše Lavice će u okviru šestog kola (4/5. decembar 2021.) na domaćem terenu u Brčkom dočekati do sada neporaženu ekipu Play Off iz Sarajeva.