PREMIJER LIGA BIH: PORAZ LAVICA U TREBINJU

Protekle subote u Trebinju je odigrana utakmica 19. kola Premijer lige BiH za košarkašice između domaćeg ŽKK “Leotar 03” i KK “Lavovi” Brčko. Naše Lavice su u ovoj utakmici pretrpjele poraz, u rezultatski neizvjesnoj završnici.

LEOTAR 73

LAVOVI 69

(18:10, 24:14, 16:24, 15:21)

Najefikasnije u našoj ekipi bile su Mirela Halilović, koja je postigla 24 poena i uhvatila 9 lopti, Jelena Lazarević sa 19 postignutih poena i 7 skokova u stoprocentan šut iz igre 8/8, Milica Đokić sa dabl-dabl učinkom 10 poena, 10 asistencija i 6 skokova, te Iva Karišik 10 poena i 7 skokova.

“Nadali smo se pobjedi u Trebinju, međutim prvo poluvrijeme smo katastrofalno odigrali. Iako su se djevojke u drugom dijelu utakmice maksimalno vratile u igru i nadokadile minus od 24 poena, zadnjih nekoliko minuta nisu uspjele da realizuju napade za pobjedu, dok Trebinjke jesu, i nije više bilo šanse za povratak. Utakmicu je obilježio veliki broj faulova, ličnih grešaka i slobodnih bacanja, što nama kao ekipi nije išlo u korist i čestitam košarkašicama Leotara na pobjedi”, rekao je Aleksandar Bližnjaković, trener KK “Lavovi” Brčko.

Košarkašice Lavova i Leotara u ovom trenutku dijele 5. mjesto na tabeli, te su trenutno obe ekipe kandidati za play off u koji će se plasirati četiri najbolje ekipe na kraju regularnog dijela prvenstva.

“Teška utakmica je iza nas u kojoj smo vidjeli dva različita poluvremena i dva različita lica naše ekipe. Prvo poluvrijeme nedopustivo loša igra i pristup kompletne ekipe. Drugo poluvrijeme djevojke su uspjele nadoknaditi rezultatski minus iz prvog dijela ali nisu uspjele doći do rezultatskog preokreta. U subotu nas očekuje važna, a u isto vrijeme i izuzetno teška utakmica protiv Orlova iz Banja Luke. Najteži mogući protivnik, ali sa druge strane odlična prilika da cure pokažu koliko zaista mogu i koliko zaista vrijede. Jedna od onih utakmica u kojoj se rađaju budući šampioni”, rekao je Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

Kompletnu statistiku utakmice 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Leotara i Lavova možete pogledati na linku ispod

S T A T I S T I K A

Lavice pozivaju publiku da u što većem broju dođe u dvoranu Tehničke škole u Brčkom i navijanjem podrži Brč u namjeri da dođu do prvorazrednog iznenađenja protiv favorizovanog protivnika koji je ove sezone osvojio 3. mjesto u WABA ligi i aktuelni je šampion Bosne i Hercegovine.

Utakmica 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Lavova i Orlova na rasporedu je u subotu 2. aprila u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 18:00 časova.