PREMIJER LIGA BIH 20. KOLO: LAVICE DOČEKUJU ORLOVE

Vikend pred nama, kada je u pitanju Premijer liga Bosne i Hercegovine donosi nam utakmice 20. kola u kome naše Lavice na domaćem parketu u Brčkom dočekuju ekipu Orlova, aktuelne šampione Bosne i Hercegovine. 

KK Lavovi Brčko 2021-2022

Nakon poraza u Trebinju u prošlom kolu, u subotu slijedi novi izazov za naše Lavice. U okviru 20. kola naše djevojke će odigrati utakmicu protiv ekipe Orlova iz Banja Luke, aktelnog šampiona Bosne i Hercegovine i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine i Kupa Republike Srpske.

Biće ovo četvrti po redu ovosezonski duel dvije ekipe i u svim dosadašnjim duelima Banjalučake su izlazile kao pobjednice. U prvom ovosezonskom duelu u okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je krajem decembra prošle godine odigran u Banja Luci, košarkašice Orlova su slavile rezultatom 82:63. Nakon toga uslijedile su dvije Kup utakmice između Orlova i Lavova. Prvi od ta dva duela odigran je u Banja Luci u finalu Kupa Republike Srpske u kojoj su Orlice slavile ubjedljivu pobjedu rezultatom 89:59, da bi treći ovosezonski duel bio odigran u Mostaru u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine i pobjeda Banjalučanki rezultatom 68:51.

“Suvišno je trošiti riječi o ekipi Orlova, jer njihovi rezultati ove sezone dovoljno govore u prilog tome o kakvoj se ekipi i skupu pojedinaca radi. Neporažene se ove sezone u svim domaćim takmičenjima, dok su u WABA ligi osvojile treće mjesto, prikazavši fantastične igre tokom čitave sezone. Nama ne preostaje ništa drugo osim da pružimo 200% svojih mogućnosti kako bi došli u priliku da se ravnopravno suprostavimo najkvalitetnijoj bosanskohercegovačkoj ekipi od koje, mi kao novajlije u Premijer ligi BiH iz utakmice u utakmicu mnogo toga možemo i da naučimo”, istakao je trener Lavica Aleksandar Bližnjakovć pred subotnji meč protiv Orlova u Brčkom.

Utakmica 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Lavova i Orlova igra se u subotu, 2. aprila u sportskoj dvorani Tehnike škole u Brčkom sa početkom u 18:00 časova.

Sudije ovog meča biće: Ernad Karović (Zenica), Azur Lušija (Kakanj) i Ivan Jurić (Busovača). Za delegata susreta imenovan je Miodrag Vujović iz Busovače.

SREĆNO LAVICE!

Ostali parovi 20. kola

Konjic – Mladi Krajišnik (Konjic, 2. april 19:00h)

Feniks – Play Off (Banja Luka, 2. april 18:00h)

Banovići – Igman (Banovići, 2. april 19:00h)

Jedinstvo – Leotar (Tuzla, 2. april 15:00h)

Slobodna je ekipa Čelika iz Zenice.