PREMIJER LIGA BIH: PORAZ LAVICA U 20. KOLU OD ORLOVA

Košarkašice Lavova proteklog vikenda odigrale su utakmicu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv aktuelnog šampiona ekipe ŽKK „Orlovi“ iz Banja Luke i upisale osmi ovosezonski poraz.

Iako je rezultat završio u korist gošći, ovo je bila jedna od najboljih, a možda i najbolja igra Lavica  ove sezone, kojom su pokazale da imaju kvalitet da se suprotstave trenutno najboljoj ekipi u ženskoj bh košarci. Utakmica je okončana rezultatom:

LAVOVI 50

ORLOVI 73

(11:22, 13:22, 20:12, 6:17)

„Meni je važno da smo uspjeli da se podignemo psihički i fizički nakon prošlonedjeljne utakmice protiv Leotara u Trebinju i teškog poraza, koji nismo očekivali. Uspjeli smo u ovih par dana da se podignemo i dočekamo spremni tim koji nema poraz. Naša ekipa je u ovom trenutku dala svoj maksimum, ovo je mlada ekipa, moramo da istrpimo neke početničke greške, ali iz ove utakmice možemo mnogo toga da naučimo i tek nam predstoji da je dobro analiziramo. Naša odbrana je večeras bila dobra, agresivna, ali su protivnice šutem za tri poena kažnjavale svaku našu i najmanju grešku. One su pogodile 11 od 30 šuteva za tri poena, a nas šut nije služio –  samo dva šuta od 15 za tri poena, dok smo za dva poena mi imali realizaciju 39%, a protivnice 60%“, istakao je Aleksandar Bližnjaković, trener KK „Lavovi“ Brčko, koji je čestitao Orlovima i poželio im mnogo sreće u play off-u.

Najefikasnija u ekipi Lavova bila je Mirela Halilović sa 15 poena, a pored nje trener Bližnjaković na ovom meču računao je i na: Milicu Đokić, Ivu Karišik, Ines Babić, Saru Đokić, Jelenu Lazarević, Tamaru Šarenac, Valentinu Došić, Ajlu Lević, Kseniu Vukić, Anu Đokić i Katarinu Pudić.

Mirela Halilović

„I pored poraza, djevojke, trenerski tim i publika koja je došla u salu, zaslužuju sve pohvale. Iako je već u prvoj četvrtini napravljena osjetnija rezultatska prednost gosšći, koju naše djevojke nisu mogle da dostignu, borbenost i požrtvovanost svih igračica bili su na zavidnom nivou. Iako smo smanjivali razliku, pa i do devet poena zaostatka, iskustvo i rutina gošći uvijek su dolazili do izražaja. Kada  god smo se rezultatski približavali, uspijevale su da se udalje šutevima van linije za tri poena i igrom Vladinke Erak pod košem“, kaže Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

U narednom, 21. kolu Lavice ponovo igraju na domaćem terenu, a protivnik će biti ekipa ŽKK “Konjic” iz Konjica. Utakmica se igra u nedelju, 10. aprila u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 18:00 časova.

Iva Karišik

Ines Babić

Milica Đokić

Jelena Lazarević