MLAĐE KATEGORIJE: POBJEDA PIONIRA I PORAZ PREDPIONIRA U 14. KOLU

U zaostalim utakmicama 14. kola Prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza Bijeljina (PKS) proteklog vikenda su odigrane utakmice u konkurenciji predpionira i pionira u kojima su naši Lavovi ugostili odgovarajuće selekcije KK “Milići” iz Milića.

Predpioniri su u ovom susreti pretrpjeli poraz, te je utakmica završena rezultatom:

LAVOVI 34

MILIĆI 39

„Nadam se da ćemo izvući pouke iz ove utakmice, da se nauči da se cijela utakmica mora igrati od početka do kraja onako kako smo se dogovorili, jer ukoliko nema fokusa tokom cijele utakmice, to utiče na tok kompletne utakmice, što se danas i desilo. Imali smo šansu da dobijemo ovu utakmicu, ali se nažalost to nije desilo“, kaže Sanjin Vidović, trener predpionira i pionira KK Lavovi.

Daleko bolji skor ostvarili su pioniri, koji su protivnike iz Milića savladali rezultatom:

LAVOVI 62

MILIĆI 36

„Iako smo bili oslabljeni neigranjem nekoliko igrača, ovu utakmicu smo tečnije igrali u napadu, jako dobro u odbrani, zagrađivali koš i dječaci su ispoštovali ono što se od njih tražilo. Očekujem da ćemo nastaviti u ovom smijeru do kraja prvenstva“, kaže Vidović.

Najefikasniji u ekipi Lavova u pionirskoj utakmici bili su kapiten Nikola Trivunović sa 23 i Nikola Balorda sa 16 postignutih poena.

Osim mlađih ekipa dječaka, utakmicu su odigrale i pionirke. Riječ je o prijateljskoj utakmici u kojoj se nisu brojali poeni, te je pobjedila igra, drugarstvo i zdravo nadmetanje.

„Među djevojčicama je evidentno poboljšanje u odnosu na prijateljsku utakmicu koju smo igrali sa istom ekipom prije dva mjeseca u Milićima, te smo zadovoljni sa napretkom koji generalno mlađe kategorije pokazuju kako vrijeme prolazi“, rekao je trener ženske pionirske selekcije Aleksandar Bližnjaković.

Narednog vikenda mlade košarkaše očekuju po dvije utakmice. Prije svega zaostale utakmice 15. kola protiv vršnjaka iz KK Radnik, a nakon toga utakmice redovnog 18. kola protiv odgovarajućih selekcija KK Budućnost. Sve utakmice će biti odigrane na gostujućim terenima u Bijeljini, u nedelju, 10. aprila.

SREĆNO LAVOVI!