PREMIJER LIGA BIH 21. KOLO: LAVICE DOČEKUJU KONJIC

Nastavak takmičenja kada je u pitanju Premijer liga Bosne i Hercegovine donosi nam utakmice 21. kola u kome naše Lavice na domaćem parketu u Brčkom dočekuju ekipu Konjica.

Nakon poraza od ekipe Orlova u prethodnom kolu, u nedelju slijedi novi izazov za naše Lavice. U okviru 21. kola naše djevojke će odigrati utakmicu protiv ekipe Konjica, koju su savladale u prvom dijelu sezone u okviru 10. kola na gostujućem terenu u Konjicu rezultatom 53:81.

“Nakon dva vezana poraza u Premijer ligi ne preostaje nam ništa drugo nego da se dobrim pristupom i dobrom igrom pokušamo vratiti na pobjednički kolosijek. Poraz od Orlova jeste ubjedljiv ali su pristup, borbenost i sama igra naših Lavica bili su na zavidnom nivou i uvjeren sam da smo svi zajedno iz tog meča izašli mnogo jači i da smo mnogo toga naučili. Ja vjerujem u ove djevojke, vjerujem u ovu ekipu, znam koliko mogu i siguran sam da će u nedelju pružiti svoj maksimum, a u tom slučaju ni pobjeda neće izostati. Pozivam publiku da dođe u što većem broju, jer njihova podrška je od ogromnog značaja za ovu mladu ekipu”, istako je trener Aleksandar Bližnjaković u najavi ove utakmice.

“Atmosfera u ekipi je odlična, poraz od Orlova nije ostavio traga na djevojke. Svakodnevno radimo i više nego spremne očekujemo nedeljni duel protiv ekipe Konjica. Pružićemo svoj maksimu u želju da dođemo do nova dva boda i da se dobrom igrom odužimo publici za podršku tokom čitave sezone”, rekla je kapiten Milica Đokić

Utakmica 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Lavova i Konjica igra se u nedelju, 10. aprila u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 18:00 časova.

Sudije ovog meča biće: Seid Nožinović, Nermina Kasumović i Jasenko Avdagić (svi iz Tuzle). Za delegata susreta imenovan je Stevo Todorović iz Bijeljine.

Nedeljni duel protiv Konjica biće i posljednji ovosezonski na domaćem parketu u regularnom dijelu prvenstva, a da li će biti i posljednji ovosezonski zavisi i od rezultata ostalih utakmica u posljednja dva kola. Naše Lavice u posljednjem kolu igraju na gustujućem terenu u Tuzli protiv ekipe Jedinstvo Dženex.

SREĆNO LAVICE!

Ostali parovi 21. kola

Orlovi – Jedinstvo (Banja Luka, 9. april 18:30h)

Leotar – Banovići (Trebinje, 10. april 16:30h)

Igman – Feniks (Ilidža, 9. april 13:30h)

Play Off – Čelik (Sarajevo, 10. april 17:00h)

Slobodna je ekipa Mladi Krajišnik