FINALNI TURNIR PRVENSTVA REPUBLIKE SRPSKE ZA JUNIORKE U BANJA LUCI

Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske u konkurenciji juniorki biće održan 21. i 22. maja u Banja Luci.

Na osnovu pristiglih ponuda na konkurs za organizaciju Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske u konkurenciji juniorki, Košarkaški savez Republike Srpske (KSRS) donio je odluku da domaćinstvo i organizaciju Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske u konkurenciji juniorki povjeri zajedničkoj kandidaturi ŽKK “Mladi Krajišnik” i ŽKK “Orlovi” iz Banja Luke.

Pored naših Lavica koje su odličnim nastupom na polufinalnom turniru u Brčkom izborile pravo da se bore za titulu prvaka Republike Srpske, to su učinile i tri banjalučke ekipe, i to: ŽKK “Mladi Krajišnik” , ŽKK “Orlovi” i OKK “Feniks”.

Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske igra se po kup sistemu, a prvi polufinalni par čine Mladi Krajišnik i Orlovi, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Lavovi i Feniks.

Poražene ekipe iz dva polufinalna meča igraće utakmicu za treće mjesto, dok će pobjednici nastupiti u velikom finalu i boriti za titulu prvaka u sezoni 2021-2022.

RASPORED I SATNICA UTAKMICA FINALNOG TURNIRA ZA JUNIORKE

Subota, 21.05.2022.

17:00 Mladi Krajišnik – Orlovi

19:00 LAVOVI – Feniks

Nedelja, 22.05.2022.

10:30 Utakmica za treće mjesto

12:30 FINALE

Sve utakmice biće odigrane u sportskoj dvorani “Obilićevo”  Banja Luci.

Tri prvoplasirane ekipe ostvariće pravo nastupa na polufinalnim turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine koji se održavaju 4. i 5. juna 2022. godine.

Finalni turir za prvaka Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji na rasporedu je 18. i 19. juna 2022. godine.

SREĆNO LAVICE!