PRIJATELJSKA UTAKMICA PIONIRA PROTIV VRŠNJAKA IZ SREBRENIKA

U utorak, 7. juna, naša muška pionirska selekcija odigraće prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuće selekcije KK Silver Kings iz Srebrenika. 

Takmičarska sezona (2021-2022) kada su u pitanju muške omladinske selekcije našeg kluba je završena. Međutim, već u utorak 7. juna, možemo slobodno reći da počinjemo sa pripremama za narednu takmičarsku sezonu (2022-2023).

Vrijedna ekipa dječaka trenera Sanjina Vidovića, koja će naredne sezone nastupati za pionirsku selekciju (2008-2009) odigraće prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuće selekcije KK Silver Kings iz Srebrenika.

U najavi ovog meča, trener pionira Sanjin Vidović je istakao:

“Iako je takmičarska sezona završena, dječaci su i dalje na okupu i vrijedno treniraju. Prijateljska utakmica protiv ekipe Silver Kingsa je svojevrsni početak pripremnih aktivnosti za narednu sezonu, u koju ova generacija dječaka rođenih 2008. i 2009. godine ulazi sa velikim ambicijama. Radi se o grupi izuzetno talentovanih dječaka, a na nam je da tokom ljetnog raspusta uložimo maksimum napora da ti dječaci još više unaprijede svoj individualni kvalitet, kako na tehničkom, jednako tako i na taktičkom planu, kako bi kao tim spremno dočekali početak nove sezone. Ovo je samo prva aktivnost za ovu selekciju, koju ovoga ljeta očekuje dosta prijateljskih utakmica i turnira, kako u Brčkom tako i na gostujućim terenima širom Bosne i Hercegovine”.

Utakmica između pionirskih selekcija Lavova i Silver Kingsa biće odigrana u utorak, 7. juna u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 19:30 časova.

SREĆNO LAVOVI!