MLAĐE KATEGORIJE: POBJEDA PIONIRA, PORAZI KADETA I MLAĐIH PIONIRA

Utakmicama petog kola u konkurenciji kadeta, pionira i mlađih pionira nastavljeno je Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivo Područnog košarkaškog saveza Bijeljina (PKS BN).

Pioniri KK Lavovi Brčko

Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKS BN, nastavljeno je utakmicama petog kola, u okviru kojeg su naši Lavovi ugostili u odgovrajuće selekcije KK “Drina Princip” iz Zvornika.

Pioniri su nastavili sa odličnim igrama ove jeseni. Nakon poraza na samom startu sezone, uspjeli su da ostvare tri vezane pobjede i sa ukupno 7 osvojenih bodova i utakmicom manje ostanu na samom vrhu prvenstvene tabele.

U petom kolu savladali su ubjedljivo i više nego zasluženo vršnjake iz zvorničke ekipe Drina Princip. Od samog starta meča bilo je jasno da su izabranici Sanjina Vidovića u ovom momentu dosta kvalitetnija ekipa od suparnika. Rezultat prve četvrtine (28:6) dovoljno govori u prilog tome šta se dešavalo na parketu dvorane Tehničke škole u Brčkom tokom ovog perioda igre. Jaka i agresivna odbrana, sa dosta laganih poena iz kontranapada, rezultiralu su ubjedljivom rezultatskom prednošču već nakon deset minuta igre. Iskoristio je trener Vidović priliku da do kraja meča šansu pruži svim momcima koji su konkurisali za ovaj meč. Na kraju sigurna, ubjedljiva i više nego zasluženja pobjeda naših Lavova koji nakon petog kola imaju skor od 3 pobjede i 1 poraza, sa realnim šansama da do kraja ligaškog dijela takmičenja nastave sa borbom za prve dvije pozicije koje vode na polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske.

LAVOVI 77

DRINA 57

(24:6, 17:18, 18:19, 14:14)

Najefikasniji na ovom meču bio je Nikola Balorda sa 33 postignuta poena, a pored njega nastupili su i Sergej Krajinović, Vuk Kisić, Nikola Đorđević, Uroš Arsenić, Gavrilo Jurošević, Stefan Trifković, Andrej Avramović, Andrej Marjanović i Uroš Bratić.

Čestitke našim momcima i treneru na prikazanoj igri i ostvarenoj pobjedi!

Sjajna utakmica viđena je i u konkurenciji mlađih pionira. Većim tokom meča rezultatska neizvjesnost i klackalica, pregršt atraktivnih i zanimljivih poteza obe ekipe.Više sreće, koncentracije i raspoloženih igrača u samoj završnici meču imali su gosti iz Zvornika i slavili zasluženu pobjedu.

Najmlađi Lavovi su i na ovom meču, nošeni sjajnom podrškom sa tribina, pokazali da iz meča u meč napreduju, i da će do kraja ove sezone imati dosta toga da pokažu bez obzira ko se nađe kao protivnik sa druge strane terena.

LAVOVI 37

DRINA 50

(7:18, 12:5, 11:12, 7:15)

Mlađi pioniri KK Lavovi Brčko

Nakon ovog poraza mlađi pioniri sa skorom od 2 pobjede i isto toliko poraza zauzimaju mjesto u sredini tabele sa realnim šansama da se  uključe u borbu za prve dvije pozicije i plasman na polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske.

Poraz, i to drugi u nizu iz isto toliko odigranih mečeva upisala je naša muška kadetska selekcija. Gosti iz Zvornika su na ovom meču pokazali sav svoj kvalitet i superiornost i sigurno da važe sa jednog od glavnih favorita za najviši plasman na kraju ligaškog dijala takmičenja. Naša kadetska selekcija je sastavljena od igrača koji su godinu, a neki i dvije mlađi od konkurencije, dok rival iz Zvornika u svom sastavu ima košarkaše koji ozbiljno konkurišu i za seniorsku selekciju svog kluba, koja nastupa u Prvoj muškoj ligi Republike Srpske. Kao posljedica svega toga, došao je i ubjedljiv poraz, a priliku za prve bodove naši kadeti moraće da potraže protiv nekih, u ovom momentu slabijih ekipa od Drine.

LAVOVI 25

DRINA 77

U narednom, šestom kolu koje je na rasporedu u subotu, 19. novembra, naši kadeti, pioniri i mlađi pioniri gostuju u Bratuncu gdje će snage odmjeriti protiv odgovarajućih selekcija istoimenog kluba.