PREMIJER LIGA BIH 8. KOLO: LAVICE U DERBIJU KOLA GOSTUJU U BANOVIĆIMA

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u subotu, 24. decembra, utakmicu osmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protv ekipe ŽKK “RMU Banovići” iz Banovića.

KK Lavovi Brčko

Odlične igre ove sezone u Prvenstvu Bosne i Hercegovine omogućile su našim Lavicama da nakon sedam odigranih kola budu na samom vrhu prvenstvene tabele, i kao vodeća ekipa putuju u Banoviće na megdan trenutno drugoplasiranoj ekipi Banovića, koja do sada nije osjetila gorčinu prvenstvenog poraza u tekućoj sezoni.

U prethodnom kolu naše djevojke su na domaćem parketu savladale Zrinjski iz Mostara rezultatom 89:48, dok Banovićanke svoju utakmicu 7. kola nisu ni igrale, a slavile su službenim rezultatom 20:0 protiv ekipe Mladog Krajišnika iz Banja Luke.

U međuvremenu i Lavice i košarkašice Banovića odigrale su svoje utamice na međunarodnoj sceni, tačnije u okviru 10. kola WABA lige. Lavice su poražene u Sloveniji od ekipe Cinkarna Celje dok su sutrašnje protivnice poražene u Bugarskoj od ekipe Montana rezultatom 118:76.

U dosadašnjem odmjeravanju snaga u zvaničnim mečevima Lavova i Banovića odigrana su ukupno dva duela, i to u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine u sezoni 2021-2022. i oba ova duela pripala su Banovićankama, dok su dva prijateljska meča odigrana pred početak aktuelne sezone i oba meča (u Brčkom i u Banovićima) dobile su naše Lavice.

Ono što je sigurno, očekuje nas istinski praznik košarke u Banovićima, derbi meč dvije trenutno prvoplasirane ekipe na tabeli, duel dvije ekipe koje se vrlo dobro poznaju, i duel dva predstavnika Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni.

Duel 8. kola Prvenstva Bosne i Herecegovine između Banovića i Lavova igra se u subotu, 24. decembra, u sportskoj dvorani u Banovićima sa početkom u 18:00 časova.

Sudijsku trojku iz Banja Luke predvodiće Davorin Skenderija, a pomagaće mu Slaven Vavan i Dragoslav Rađević. Delegat meča biće Dragan Ćazić, takođe, iz Banja Luke.

Prenos ovog meča možete pratiti na zvaničnom zvaničnom YouTube kanalu KSBiH

SREĆNO LAVICE!