PREMIJERLIGA BIH 16. KOLO: LAVICE GOSTUJU U ZENICI

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u subotu, 25. februara, utakmicu 16. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe KŽK “Čelik” iz Zenice.

KK Lavovi Brčko

Vikend pred nama donosi nam nastavak takmičenja u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, a naše Lavice u subotu putuju u Zenicu gdje će odigrati meč 16. kola protiv domaće ekipe KŽK Čelik.

U prethodnom, 15. kolu naše Lavice su na domaćem parketu u dvorani Tehničke škole u Brčkom savladale ekipu Feniksa iz Banja Luke rezultatom 112:56 i trenutno drže drugu poziciju na prvenstvenoj tabeli sa ukupno 25 osvojenih bodova, dok su košarkašice Čelika trenutno petoplasirane sa 20 osvojenih bodova, a u okviru 15. kola, poražene su u Banja Luci od ekipe Mladog Krajišnika rezultatom 73:70. 

Tabela Prvenstva Bosne i Hercegovine nakon 15 odigranih kola

U prvom dijelu sezone, tačnije u okviru petog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u utakmici koja je odigrana u Brčkom, naše Lavice su slavile protiv sutrašnjeg protivnika rezultatom 68:45.

Utakmica 16. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između Čelika i Lavova biće odigrana u subotu 25. februara u zeničkoj areni “Husejin Smajlović” sa početkom u 17:00 časova.

Sudijsku trojku na ovom meču činiće Dejan Knežević (Istočno Sarajevo), Namik Fočo (Sarajevo) i Samir Kadrić (Sarajevo), dok je za delegata meča imenovan Mirza Hatibović iz Sarajeva.

ISTORIJA DOSADAŠNJIH DUELA

Istorija dosadašnjih odmjeravanja snaga u zvaničnim mečevima Lavova i Čelika pokazuje da su do sada odigrana ukupno tri duela. Košarkašice Čelika su slavile u prvom duelu koji je odigran u oktobru 2021. god. u Zenici u okviru trećeg kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u sezoni 2021-2022 rezultatom 75:59. Drugi međusobni duel dva kluba odigran je, takođe, u okviru prethodne sezone, tačnije u januaru 2022. god. ali u Brčkom uz slavlje Lavica rezultatom 100:54. Treći duel je već pomenuta utakmica iz prvog dijela tekuće sezone u okviru petog kola, a odigran je u decembru prethodne godine.

Našim Lavicama želimo mnogo sreće i da se u Brčko vrate sa trećom pobjedom u međusobnom duelu sa zeničkim košarkašicama.

SREĆNO LAVICE!