PRVENSTVO BIH: LAVICE SAVLADALE JUMPER U NEIZVJESNOJ ZAVRŠNICI

Košarkašice KK Lavovi Brčko juče su u dvorani Tehničke škole u Brčkom savladale ekipu KK Jumper iz Zenice, u okviru dvanaestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice.

KK Lavovi Brčko

Utakmica u kojoj su se sastale drugoplasirana i četvrtoplasirana ekipa u šampionatu Bosne i Hercegovine, opravdala je epitet „derbi kola“. Publika u dvorani Tehničke škole mogla je da uživa u odličnoj košarkaškoj predstavi, koju su priredile dvije ekipe. Naše Lavice ostvarile su ukupno 11. ovosezonsku pobjedu u domaćem šampionatu, i ostale neporažene na domaćem terenu i nakon ovog kola, ostvarivši ukupno sedmu pobjedu na domaćem terenu ove sezone.

KK Lavovi Brčko – KK Jumper Zenica 58:57 (17:13, 19:18, 10:13, 12:13)

S T A T I S T I K A

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri ali nešto boljom završnicom naša ekipa dolaze do prednosti od četiri poena nakon prvih deset minuta igre. Na početku druge četvrtine izabranice trenera Bližnjakovića prave seriju 9:1 i dolaze do najveće rezultatske prednosti na ovom meču 26:14. Nakon toga, Zeničanke uzvraćaju serijom 11:0 i zaostatak smanjuju na pola koša. Finiš druge i početak treće četvrtine u potpunosti je pripao Lavicama, koje ponovo dolaze do dvocifrene rezultatske prednosti 45:34, ali sa nekoliko grešaka u fazi napada dozvoljavaju novu seriju Zeničanki, te rezultat nakon tri četvrtine glasi 46:44. Početak posljednjeg perioda igre, obilježile su nove serije. Prvo su gošće ovaj period igre otvorile sa 6:0 i došle do najveće rezultatske prednosti na ovom meču 46:50, nakon toga Lavice uzvraćaju serijom 11:2 i prednost je ponovo na strani naše ekipe 57:52. Kada su svi u dvorani očekivali mirnu završnicu za novu pobjedu Lavica, uslijedio je povratak gošći sa serijom 5:0 i potpuni rezultatski egal u posljednjoj minuti susreta. Konačan rezultat postvila je Yarelli Padilla pogotkom sa linije slobodnih bacanja na 34 sekunde do kraja meča, za novu prvenstvenu pobjedu KK Lavovi Brčko, koja našu ekipu i dalje zadržava na drugom mjestu na prvenstvenoj tabeli sa učinkom od 11 pobjeda i samog jednog poraza, te ukupno 23 osvojena boda.

Detalj sa meča KK Lavovi Brčko – KK Jumper Zenica

Najistaknutije u našoj ekipi u meču protiv Jumpera bile su: Yarelli Padilla sa 13 poena, 7 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte, dok su Sara Đokić i Valentina Došić ostvarile učinak od po 11 postignutih poena i po 4 uhvaćene lopte.

Narednu utakmicu, košarkašice Lavova igraju već u srijedu, 24. januara, a u pitanju je utakmica 14. kola u kojoj će u dvorani Tehničke škole u Brčkom od 20:00 časova ugostiti ekipu ŽKK „RMU Banovići“ iz Banovića.