PRVENSTVO BIH 12. KOLO: LAVICE DOČEKUJU JUMPER IZ ZENICE

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u nedelju, 21. januara, utakmicu 12. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe KK “Jumper” iz Zenice.

Nakon pobjede u Tuzli protiv Jedinstva kojom je spuštena zavjesa na prvi dio ligaškog takmičenja u šampionatu Bosne i Hercegovine, naše košarkašice sutrašnjom utakmicom na domaćem parketu u Brčkom startuju u drugom dijelu takmičenja.

KK Lavovi Brčko

Protivnik je ekipa KK Jumpar iz Zenice, sa kojom su naše Lavice do sada odigrale samo jedan susret, i to na početku tekuće sezone. Ubjedljiva pobjeda u Zenici u premijernom nastupu bila je sjajan uvod za izuzetno dobru polusezonu naših Lavica, koje su do sada ostvarile ukupno deset pobjeda i upisale samo jedan poraz. Zeničanke u dosadašnjem dijelu takmičenja imaju skor od osam pobjeda i tri poraza i zauzimaju četvru poziciju na prvenstvenoj tabeli.

Valentina Došić

“Očekuje nas jedna izuzetno teška utakmica u nedelju protiv kvalitetnog protivnika. Odigrale smo vrlo dobru utakmici u Tuzli i u dobrom raspoloženju iščekujemo meč protiv Jumpera, sa željom da nastavimo pobjednički niz. Pozivam naše navijače da nas podrže u što većem broju, jer sa njima će biti neuporedivo lakše upisati nova dva boda”, istakla je Valentina Došić u najavi meča protiv Zeničanki.

Utakmica 12. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i ukupno drugi duel Lavova i Jumpera  na programu je u nedelju, 21. januara u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 18 časova.

Sudijsku trojku iz Tuzle na ovom meču činiće: Seid Nožinović, Nermin Kasumović i Adi Jusufović. Delgat meča biće Damir Kunosić, takođe, iz Tuzle.

SREĆNO LAVICE!

U ostalim susretima 12. kola sastaju se:

Gradiška: Kozara – Banovići

Mostar: Zrinjski – Orlovi

Banja Luka: Mladi Krajišnik – Igman

Sarajevo: Play Off – Leotar

Zenica: Čelik – Jedinstvo