PRVENSTVO BIH: PORAZ LAVICA U ZENICI

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigrale su utakmicu u zeničkoj dvorani “Hesejin Smajlović” protiv ekipe KŽK “Čelik” iz Zenice, u okviru trinaestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice i upisale drugi ovosezonski poraz rezultatom 81:75.

Detalj sa utakmice KŽK Čelik – KK Lavovi

Dosta bolje otvaranje utakmice od strane domaćih košarkašica, koje na samom startu meča dolaze do prednosti od 8:1, da bi naše Lavice polovinom prve četvrtine uspostavile ravnotežu i dolaze do rezultatskog preokreta 14:15. Do kraja ovog perioda igre Zeničanke opet prave razliku zahvaljujući greškama naših košarkašica i rezultat na semaforu nakon deset minuta igre glasi 25:19. Druga četvrtina u potpunosti pripada košarkašicama Čelika koje su u jednom momentu imale i 16 poena prednosti 38:22, ali nešto boljom igrom u završnici prvog poluvremena naše Lavice uspjevaju da dođu do jednocifrenog rezultatskog zaostatka 42:33.

Tek u trećoj četvrtini naše Lavice su pokazale igru koja se od njih očekuje, odigravši ovaj period igre neuporedivo bolje od domaće ekipe, prije svega u fazi napada što je i rezultiralo dodatnim smanjenjem rezultatske prednosti pred posljednji period igre 62:59. Imale su naše Lavice prililiku da u četvrtoj četvrtini dođu i do rezultatskog preokreta. U nekoliko navrata bilo je samo dva poena prednosti za Zeničanke, ali greške u napadu i isključenje Valentine Došić, faktori su koji su u velikoj mjeri uticali na konačan rezultat. Na kraju sigurna i zaslužena pobjeda košarkašica Čelika i drugi poraz naših Lavica ove sezone u domaćem šampionatu.

 KŽK Čelik Zenica – KK Lavovi Brčko 81:75 (25:19, 17:14, 20:26, 19:16)

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Estefani Fajardo sa 22 postignuta poena, a dvocifrene su bile i Iva Karišik sa 15, te Sara Đokić sa 11 postignutih poena.

Nakon ove utakmice Lavice se i dalje nalaze na drugoj poziciji sa ukupno 26 osvojenih bodova i skorom 12-2. Naredni meč, naše košarkašice igraju 10. februara u Sarajevu protiv domaće ekipe Play Off.