PRVENSTVO BIH: LAVICE GOSTUJU U ZENICI

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u subotu, 27. januara, utakmicu 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe KŽK “Čelik” iz Zenice.

KK Lavovi Brčko

Pobjeda protiv Banovića prije dva dana u Brčkom u utakmici 14. kola, omogućila je Lavicama da sa utakmicom više izbiju na vodeću poziciju na tabeli šampionata Bosne i Hercegovine sa skorom 12-1 i ukupno 25 osvojenih bodova. Već sutra (subota 27.01.2024) naše košarkašice očekuje nova utakmica, odnosno derbi kola u kojoj će snage odmjeriti sa trenutno trećeplasiranim sastavom domaćeg šampionata, ekipom KŽK Čelik na gostujućem terenu u Zenici.

U dosadašnjem odmjeravanju snaga odigrano je ukupno pet mečeva dva kluba. Naše košarkašice slavile su u četiri duela, dok su Zeničanke jedini trijumf upisale u prvom duelu dva kluba, odigranom u oktobru 2021. godine. Posljednji susret između Lavova i Čelika odigran je u Brčkom u oktobru prošle godine, kada su naše Lavice u okviru drugog kola šampionata Bosne i Hercegovine za tekuću sezonu ostvarile sigurnu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 80:60.

“Očekuje nas jedna izuzetno teška i zahtjevna utakmica protiv kvalitetnog rivala, koji se pred ovaj susret pojačao dovođenjem internacionalke iz Srbije. I pored toga, naš cilj je jasan, želimo da odigramo najbolje što znamo, od ekipe očekujem maksimalno zalaganje tokom svih 40 minuta. Nadam se da ćemo smanjiti broj grešaka, iskoristiti svoje prednosti u odnosu na protivnika, što bi nam omogućilo da se iz Zenice vratimo sa nova dva boda”, istakao je trener Aleksandar Bližnjaković u najavi subotnjeg meča protiv Čelika.

Utakmica redovnog 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i ukupno šesti duel Čelika i Lavova na programu je u subotu, 27. januara u zeničkoj dvorani “Husejin Smajlović” sa početkom u 20 časova.

Sudijsku trojku iz Sarajeva na ovom meču činiće: Tarik Nikšić, Namik Fočo i Armin Zahiragić. Delegat meča biće Zoran Marković iz Zenice.

SREĆNO LAVICE!

U ostalim susretima 13. kola sastaju se:

Tuzla: Jedinstvo – Play Off

Trebinje: Leotar – Mladi Krajišnik

Istočno Sarajevo: Igman – Zrinjski

Banja Luka: Orlovi – Kozara

Banovići: Banovići – Jumper