PRVENSTVO BIH: STOTKA LAVICA U ISTOČNOM SARAJEVU

Košarkašice KK Lavovi Brčko proteklog vikenda, tačnije u nedelju 3. marta odigrale su utakmicu protiv ekipe OKK “Igman” iz Istočnog Sarajeva, u okviru osamnaestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice i upisale još jednu sigurnu i ubjedljivu prvenstvenu pobjedu, ukupno 15. ove sezone.

KK Lavovi Brčko

Činjenica da su naše košarkašice na meču koji je odigran u sportskom centru “Slavija” u Istočnom Sarajevu nastupile bez Estefani Fajardo i sa dosta skraćenom rotacijom, nije ih poremetilo u namjeri da protiv posljednjeplasirane ekipe domaćeg šampionata pruže još jednu kvalitetnu košarkašku predstavu vrijednu nova dva boda.

OKK Igman Istočno Sarajevo – KK Lavovi Brčko 63:111 (14:29, 10:30, 16:36, 23:16)

Od samog starta meća izabranice trenera Bližnjakovića nametnule su ritam igre koji im odgovara sa željom da što prije dođu do sigurne prednosti koja bi im omogućila što mirniju završnicu. Predvođene izuzetno raspoloženim dvojcem Padilla – Došić naše Lavice su iz minuta u minut uvećavale rezultatsku prednost koja je u jednom momentu tokom treće četvrtine iznosila i maksimalnih 62 poena razlike (29:91)

Raduje činjenica da su osim, već pomenutih Padille i Došić ogroman i podjednako važan doprinos ovoj pobjedi dale sve košarkašice na koje je stručni štab naše ekipe i računao. Sve djevojke su se upisale u listu strelaca, a njih pet je imalo dvocifren košgeterski učinak. Priliku za nove minute i prve poene u seniorskoj konkurenciji dobile su kadetkinje Vidović i Đurić što su do kraja meča i učinile.

Najefikasnija protiv Igmana bila je Yarelli Padilla sa 26 postignutih poena (trojke 6/7), a tome je dodala i 4 uhvaćene lopte. Sjajnu podršku imala je u juniorskoj reprezentativki Bosne i Hercegovine Valentini Došić koja je ostvarila učinak od 25 postignutih poena i 5 asistencija.

KK Lavovi Brčko

Učinak ostalih košarkašica bio je, takođe, impresivan:

Anđela Bekić 15 poena i 3 skoka

Iva Karišik 13 poena i 3 asistencije

Sara Đokić 12 poena i 5 skokova

Adna Merdanović 8 poena i 10 skokova

Jelena Lazarević 8 poena i 4 skoka

Isidora Vidović 2 poena

Jelena Đurić 2 poena

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri i ostvarenoj pobjedi!

Detalj sa utakmice u Istočnom Sarajevu.

U narednom, devetnaestom kolu, 16. marta, naše Lavice ponovo gostuju. Ovog puta u Mostaru, gdje će za protivnika imati košarkašice domaćeg Zrinjskog.

Prije toga, u petak 8. marta sa početkom u 20 časova u zeničkoj areni “Husejin Smajlović” na rasporedu je polufinalni duel Kupa Bosne i Hercegovine protiv ekipe Orlova iz Banja Luke. Pobjednik ovog meča u subotu, 9. marta igraće veliko finale protiv pobjednika drugog polufinala u kome se sastaju domaći Jumper i ekipa ŽKK “Livno” iz Livna.