FANTASTIČAN VIKEND: PET UTAKMICA, PET PRVENSTVENIH POBJEDA!

Fantastičan vikedn je iz KK Lavovi Brčko u kome su seniorke, juniorke, kadeti i mlađi pioniri odigrali pet prvenstvenih utakmica i ostvarili isto toliko pobjeda. Tri pobjede su ostvarene na gostujućim terenima u Mostaru i Trebinju, dok su dvije pobjede ostvarene na domaćem parketu u Brčkom.

Seniorke KK Lavovi Brčko

Vikend su otvorile seniorke gostovanjem u Mostaru u okviru 19. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine duelom protiv domaće ekipe Zrinjski. Sigurna igra tokom svih 40 minuta u mostarskoj dvorani “Bijeli Brijeg” donijela je našim Lavicama 16. ovosezonsku pobjedu u domaćem šampionatu, koja im je i matematički osigurala drugo mjesto na kraju ligaškom dijela takmičenja i plasman u polufinale doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Zrinjski Mostar – Lavovi Brčko 72:100 (17:19, 12:27, 20:25, 23:29)

Domaće košarkašice utakmicu su otvorile serijom 5:0, a sve nakon toga bilo je u znaku naših Lavica. Vrlo brzo uslijedila je serija naše ekipe od 7:0 i rezultatska prednost je bila na strani izabranica trenera Bližnjakovića do kraja prve četvrtine i pored činjenice da se igralo koš za koš. Predvođene sjajnim dvojcem Fajardo – Padilla naše košarkašice tokom druge četvrtine dolaze do ubjedljive prednosti koju su tokom drugog poluvremena konstantno uvećavale do maksimalnih 32 poena razlike (68:100) minuta prije kraja meča. Do kraja susreta domaće košarkašice uspjevaju ublažiti rezultatski zaostatak ali više nego zaslužena pobjeda pripala je našim košarkašicama.

Fantastičan učinak na ovom meču imala je reprezentativka Venecuele u našim redovima Estefani Fajardo sa 25 postignutih poena, nevjerovatnih 19 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte, za ukupan indeks korisnosti 43! Odličnu utakmicu odigrala je i Yarelli Padilla sa dabl-dabl učinkom od 22 postinuta poena, 10 asistencija, 3 uhvaćene i 3 ukradene lopte. Dvocifrene su bile i kapiten Iva Karišik sa 18 postignutih poena, a tome je dodala i 4 skoka, te Sara Đokić sa 10 poena i 5 skokova. Jelena Lazarević je postigla 8, Adna Merdanović i Tamara Šarenac po 6, Anđela Bekić 3 i Valentina Došić 2 poena. Nastupila je i mlada Isidora Vidović ali ovaj put bez poenterskog učinka.

U narednom, 20. kolu šampionata Bosne i Hercegovine naše košarkašice ugostiće ekipu Leotara iz Trebinja. Ova utakmica je na rasporedu u subotu, 23. marta sa početkom u 20 časova i 30 minuta u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

Na krilima odlične igre i ubjedljive pobjede u Mostaru, Lavice su otputovale za Trebinje gdje su istog dana u večernjim satima u dvorani OŠ “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” juniorke odigrale prvu utakmicu polufinalnog turnira Prvenstva Republike Srpske protiv domaće ekipe Leotar 03. Šest juniorki koje su dale ogroman doprinos seniorskoj pobjedi u Mostaru, bilo je u sastavu i juniorske selekcije protiv Trebinjki. Umor od puta ali i kvalitetan protivnik nisu omeli naše mlade košarkašice da u lavovskoj borbi tokom svih 40 minuta ostvare izuzetno važnu pobjedu koja im je otvorila vrata plasmana na završni turnir za prvaka Republike Srpske.

Leotar Trebinje – Lavovi Brčko 60:68 (18:20, 14:15, 14:17, 14:16)

Najefikasnija u utakmici protiv Leotara bila je Sara Đokić sa 22 postignuta poena, dok su dvocifren učinak imale i Valentina Došić sa 19 i Adna Merdanović sa 14 postignutih poena.

Juniorke KK Lavovi Brčko 

Nedeljni program otvorili su mlađi pioniri utakmicom na domaćem terenu u Brčkom protiv KK Bratunac u okviru 17. kola šampionata Republike Srpske na nivou PKS BN.

Posljednja ovosezonska utakmica na domaćem terenu krunisana je odličnom igrom i ubjedljivom pobjedom u kojoj su veliki doprinos prije svega u odbrani dali svi dječaci na koje je računao trener Miloš Ivanović na ovom meču. U napadačkom segmentu istakao se kapiten Njegoš Šešlija sa 32 postignuta poena, a dvocifren je bio i Dušan Ristanić sa 10 ubačenih poena. Pored ovog dvojca nastupili su i Veljko Golić 6, Luka Pejić 6, Aleksandar Đorđić 4, Ognjen Videkanić, Mihajlo Popović, Nemanja Subotić, Njegoš Todorović i Filip Sekulić.

Lavovi Brčko – Bratunac 58:46 (9:11, 12:14, 16:8, 21:13)

Mlađi pioniri KK Lavovi Brčko

Nedeljni program nastavljen je od 11 časova, kada su na rasporedu bile dvije utakmice. U sali Prve osnovne škole Ilićka u Brčkom, kadeti su igrali utakmicu 17. kola šampionata Republike Srpske na nivou PKS BN protiv gostiju iz Bratunca, dok su juniorke u Trebinju na megdan izašle košarkašicama Igmana iz Istočnog Sarajeva.

Želja da se kao i mlađi pioniri od domaće publike za ovu sezonu oproste dobrom igrom i pobjedom, bila je ogromna kod naših kadeta. Na krilima podrške publike, koja ni ovaj put nije izostala, naši momci meč otvaraju serijom 15:0. Dolaze do ubjedljive rezultatske prednosti koju do samog kraja meč nisu ispuštali. Gosti su uspjeli u samom finišu meča da smanje rezultatski zaostatak ali dva ostala su u Brčkom.

Lavovi – Brčko – Bratunac 74:57 (20:14, 22:15, 20:12, 12:16)

Najefikasniji na ovom meču bio je Uroš Arsenić sa 22 postignuta poena, a dvocifren učinak imali su i Nikola Trivunović 17, Nikola Balorda 13 i Andrej Marjanović sa 10 postignutih poena.

Kadeti KK Lavovi Brčko 

Perfektan učinak i petu pobjedu iz isto toliko utakmica proteklog vikenda kompletirale su juniorke pobjedom u drugom meču polufinalnog turnira Prvenstva Republike Srpske u Trebinju protiv ekipe Igman iz Istočnog Sarajeva.

Vrlo dobro su naše Lavice odigrale prvo poluvrijeme, nešto slabije drugih 20 minuta ali pobjeda ni ovaj put nije izostala. Pobjeda koja je našoj ekipi omogućila da se sa prve pozicije plasiraju na Finalni turnir šampionata Republike Srpske za juniorke, koji će biti održan u aprilu mjesecu. Imaće naše Lavice priliku da brane šampionsku titulu koju su osvajale prethodne dvije sezone.

Lavovi Brčko – Igman Istočno Sarajevo 55:43 (15:10, 17:12, 12:12, 11:9)

Sara Đokić je bila najefikasnija i na ovom meču, ponovivši učinak iz prethodnog meča sa 22 postignuta poena, a dvocifrena je bila i Adna Merdanović sa 10 koševa.

Pored njih na turniru su nastupile i kapiten Tamara Šarenac, Anđela Bekić, Valentina Došić, Isidora Vidović, Jelena Đurić, Ana Bjeljac, Milica Gavrić i Andrea Miranović.

Čestitke našim Lavicama i Lavovima na sjajnom izdanju u vikendu za nama, a našu publiku pozivamo da se dobro pripremi za vikend koji je pred nama. Naše selekcije očekuju još veći izazovi i ukupno šest utakmica za dva dana.

Seniorke u subotu od 20:30h u dvorani Tehničke škole u Brčkom dočekuju Leotar iz Trebinja u okviru 20. kola šampionata Bosne i Hercegovine.

Pionirke u subotu i nedelju igraju tri utakmice polufinalnog turnira šampionta Republike Srpske, takođe, u Brčkom u dvorani Tehničke škole u Brčkom

Kadeti i mlađi pioniri u subotu gostuju u Bijeljini u okviru 18. kola šampionata Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKS BN. Kadeti igraju protiv Radnika, dok najmlađe Lavove očekuje duel protiv ekipe Koš.