KADETI PORAŽENI U POSLJEDNJEM PRVENSTVENOM KOLU

Utakmicom 18. kola šampionata Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza Bijeljina na gostujućem parketu u Bijeljini protiv ekipe KK Radnik, kadeti su završili takmičarsku sezonu 2023-2024.

Kadeti KK Lavovi Brčko

Proteklog vikenda spuštena je zavjesa na takmičarsku sezonu 2023-2024. u šampionatu Republike Srpske za mlađe kategorije na nivo PKS BN. Muška kadetska selekcija KK Lavovi u okviru redovnog 18. kola gostovala je u Bijeljini odigravši meč protiv domaće ekipe Radnik i upisala poraz kojim je spuštena zavjesa na ovu takmičarsku sezonu

KK Radnik Bijeljina – KK Lavovi Brčko 83:71 (19:15, 16:19, 22:17, 26:20)

Dosta bolja igra domaćih košarkaša tokom većeg dijela meča za sigurnu i sasvim zasluženu pobjedu, dok su naši momci izuzev kapitena Nikole Trivunovića odigrali još jedan meč sa dosta oscilacija, grešaka kako u napadu, isto tako i u fazi odbrane.

Treba izdvojiti učinak našeg kapitena Nikole Trivunovića koji je postigao nevjerovatnih 46 poena ali izostao je učinak ostalih igrača, kako bi taj učinak koji se zaista rijetko viđa bio krunisan i timskom pobjedom.

Na kraju sezone, kadeti su u konkurenciji osam klubova, zauzeli šesto mjesto sa ukupno 17 osvojenih bodova i učinkom od tri pobjede i jedanaest poraza. Sezona sa dosta oscilacija naših momaka. Igre tokom sezone su bile od sjaja do očaja, ali ono što svakako sve može da ohrabri i na neki način obraduje jeste činjenica da velika većina momaka iz ovog sastava i naredne sezone zbog svojih godina ostaje u kadetskoj selekciji, a određeni broj njih će biti priključen novoformiranoj seniorskoj selekciji našeg kluba koja će se takmičiti u Drugoj ligi Republike Srpske.

Kadetsku selekciju naredne sezone činiće momci rođeni 2008. i 2009. godine, a uz veliko odricanje i mukotrpan rad naši Lavovi sigurno mogu prikazati dosta bolje igre u odnosu na ovu sezonu i ostvariti i neuporedivo bolji plasman.

SREĆNO LAVOVI!