MLAĐI PIONIRI UBJEDLJIVOM POBJEDOM ZAVRŠILI SEZONU.

Utakmicom 18. kola šampionata Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza Bijeljina na gostujućem parketu u Bijeljini protiv ekipe OKK Koš, mlađi pioniri su završili takmičarsku sezonu 2023-2024.

Mlađi pioniri KK Lavovi Brčko

Proteklog vikenda spuštena je zavjesa na takmičarsku sezonu 2023-2024. u šampionatu Republike Srpske za mlađe kategorije na nivo PKS BN. Najmlađi Lavovi u okviru 18. kola gostovali su u Bijeljini gdje su odigrali posljednji ovosezonski prvenstveni duel, a protivnik je bila ekipa OKK Koš.

Sigurna igra izabranika trenera Miloša Ivanovića tokom čitavog susreta omogućila im je da sezonu završe trijumfalno i na izuzetno ubjedljiv način i pored činjenice da su nastupili bez nekoliko standardnih igrača.

OKK Koš Bijeljina – KK Lavovi Brčko 8:48 (1:16, 0:14, 7:7, 0:11)

Najefikasniji i na ovom meču u našoj ekipi bio je kapiten Njegoš Šešlija sa 19 postignutih poena, Filip Sekulić je postigao 7, dok je Dušan Ristanić upisao 6 postignutih poena.

Pobjedom u Bijeljini, naši mlađi pioniri sezonu su završili sa polovičnim učinkom. Devet pobjeda i isto toliko poraza bilo je dovoljno za petu poziciju sa ukupno 27 osvojenih bodova na kraju takmičenja u konkurenciji deset klubova koliko je ove sezone nastupalo. Utisak je da su naši dječaci mogli imati i bolji učinak ove sezone ali nekompletna ekipa zbog bolesti pojedinih igrača u nekim mečevima, te manjak koncetracije u finišu rezultatski neizvjesnih utakmica, koštali su našu ekipu rezultaskog ishoda u tim mečevima. Takođe, činjenica je da su naši dječaci odigrali protiv prvoplasirane ekipe Zvorik Basket dva izuzetno kvalitetna i rezultatski neizvjesna meča, da su protiv drugoplasirane ekipe Milića na gostujućem parketu poraženi u neizvjesnoj završnici, dok su na domaćem parketu uspjeli da upišu pobjedu protiv tada vodeće ekipe iz Milića sa dvocifrenom koš razlikom.

Sve u svemu, postoji dosta razloga za optimizam kada je ova selekcija u pitanju, ali pred tim dječacima je ogroman svakodnevni rad, odricanje i posvećenost svojim obavezama kako bi u sezonama pred nama napravili određeni iskorak i sav svoj talenat i potencijal pretvorili u kvalitet.

Čestitke našim Lavovima i trenerima Sanjinu Vidoviću i Milošu Ivanoviću na prikazanoj igri i ostvarenim rezultatima u sezoni iza nas.

Pripreme za novu takmičarsku sezonu 2024-2025. počele su posljednjim zvukom sirene u Bijeljini.

SREĆNO LAVOVI!