PRVENSTVO BIH: LAVICE DOČEKUJU LEOTAR IZ TREBINJA

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u subotu, 23. marta, utakmicu 20. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja.

KK Lavovi Brčko

Nakon serije od tri vezana gostovanja u šampionatu Bosne i Hercegovine, koja je zaključena prošlonedeljnom pobjedom u Mostaru protiv Zrinjskog košarkašice KK Lavovi nakon više od mjesec dana odigraće prvenstvenu utakmicu na domaćem terenu u Brčkom. U okviru 20. kola domaćeg šampionata protivnik izabranicama trenera Bližnjakovića biće ekipa ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja, a susret je zakazan za subotu, 23. marta sa početkom u 20 časova i 30 minuta u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

Naša ekipe je pobjedom u Mostaru u prethodnom kolu osigurala drugo mjesto na kraju ligaškog dijela takmičenja i direktan plasaman u polufinale play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine, dok su gošće iz Trebinja u prethodnom kolu na domaćem terenu savladale Igman iz Istočnog Sarajeva i trenutno se nalaze na petom mjestu prvenstvene tabele.

Iva Karišik, kapiten KK Lavovi Brčko

“U subotu nas očekuje utakmica protiv ekipe Leotara. Mlada ekipa sa par iskusnih igrača koji mogu da iznenade u defanzivnom i ofanzivnom segmentu igre. Od moje ekipe se traži da se ispoštuje sve ono što smo radili prethodnih dana i treninga i da upišemo nova dva boda” istakla je kapiten naše ekipe Iva Karišik u najavi utakmice protiv Leotara.

U prvom dijelu sezone, u okviru devetog kola naša ekipa savladala je sutrašnje protivnice na gostujućem parketu u Trebinju rezultatom 59:68.

Detalj sa posljednje utakmice između Leotara i Lavova u Trebinju.

Sudijsku trojku na ovom meču činiće Goran Stojančević iz Bijeljine, te Dejan Brestovac i Damir Ombašić iz Doboja. Za delegata susreta imenovan je Miodrag Ivanović iz Bijeljine.

DOSADAŠNJI SUSRETI

U dosadašnjem odmjeravanju snaga košarkašice Lavova i Leotara odigrale su ukupno osam utakmica u kojima su naše Lavice ostvarile šest pobjeda, a dva meča pripala su Trebinjkama. Pet utakmica odigrano je u šampionatu Bosne i Hercegovine u kojima je naša ekipa ostvarila četiri pobjede, dok su preostala tri susreta odigrana u Kupu Republike Srpske uz dvije pobjede Lavica i jedno slavlje Trebinjki.

Prvi susret dvije ekipe odigran je 27. decembra 2020. godine u Brčkom u okviru četvrtfinala Kupa Republike Srpske u sezoni 2020-2021. i pripao je ekipi Leotar rezultatom 60:97, dok je posljednji meč odigran u Trebinju u okviru devetog kola tekuće sezone u šampionatu Bosne i Hercegovine uz slavlje naše ekipe rezultatom 59:68.

Pored ovih duela u seniorskoj konkurenciji, navijači pamte i mnoštvo duela dvije ekipe u borbi za najviši plasman u Prvenstvu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine kroz sve omladinske selekcije. Veliki broj tih djevojčica u obje ekipe istrčaće sutra na terene dvorane Tehničke škole u Brčkom i boriti se nove prvenstvene bodove u seniorskoj konkurenciji.

Našim Lavicama želimo mnogo sreće u sutrašnjem duelu, a publiku i naviječe pozivamo da u što većem broju ispune tribine dvorane Tehničke škole i na taj način pomognu našoj ekipi na putu do nove pobjede. U predigri ovog susreta biće odigrana dva susreta polufinalnog turnira šampionata Republike Srpske za pionirke, a kompletan raspored i satnicu možete pročitati OVDE