PRVENSTVO BIH: LAVICE UBJEDLJIVE PROTIV LEOTARA U 20. KOLU

Košarkašice KK Lavovi Brčko proteklog vikenda, tačnije u subotu 23. marta odigrale su utakmicu protiv ekipe ŽKK “Leotar” iz Trebinja, u okviru dvadesetog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice i upisale još jednu sigurnu i ubjedljivu prvenstvenu pobjedu, ukupno 17. ove sezone.

Detalj sa utakmice Lavovi – Leotar

Odličnu utakmicu odigrale su izabranice trenera Aleksandra Bližnjakovića u okviru 20. kola šampionata Bosne i Hercegovine na domaćem parketu u dvorani Tehničke škole u Brčkom, savladavši trebinjski Leotar i drugi put ove sezone u domaćem šampionatu.

KK Lavovi Brčko – ŽKK Leotar Trebinje 87:60 (29:18, 25:12, 13:18, 20:12)

Gošće otvaraju utakmicu trojkom kapitena Dostinić, ali vrlo brzo naše Lavice dolaze do rezultatskog preokreta i dvocifrene prednosti, prije svega zahvaljujući, razigranim u napadu, Estefani Fajardo sa 16 i Sari Đokić 9 poena u prvoj četvrtini (29:18). Sa efikasnom igrom u napadu naša ekipa nastavila je i tokom drugog perioda igre. Poenterski doprinos u tokom drugih 10 minuta dala je i Yarelli Padilla, da bi semafor na velikoj pauzi pokazivao, već tada ubjedljivih 24 poena razlike (54:30).

Tokom drugog poluvremena veću minutažu dobile su i mlađe košarkašice, koje su i ovaj put dale svoj doprinos dobroj igri. Prednost je rasla do maksimalnih 32 poena razlike (83:51) krajem posljednjeg perioda igre, da bi Trebinjke do samog kraja meča uspjele ublažiti poraz.

KK Lavovi Brčko

Više nego zaslužena pobjeda izabranica trenera Bližnjakovića, a najistaknutija i na ovom meču bila je reprezentativka Venecuele Estefani Fajardo sa novim dabl – dabl učinkom od 25 poena, 10 skokova i 3 ukradene lopte. Dabl – dabl učinak upisala je i mlada Sara Đokić sa 11 poena, 10 skokova i 3 asistencije, a blizu tom ostvarenju bila je i meksikanka Yarelli Padilla sa 17 poena, 9 asistencija i 5 ukradenih lopti.

Odličan doprinos pobjedi dale su i ostale djevojke na koje je stručni štab računao na ovom meču: Anđela Bekić 8, Tamara Šarenac 8, Jelena Lazarević 8, Iva Karišik 4, Valentina Došić 3, Adna Merdanović 2 i Nataša Savić 1 postignuti poen.

Nakon 20 odigranih kola naše košarkašice zauzimaju drugo mjesto prvenstvene tabele, i tu će ostati do kraja ligaškog dijela takmičenja, odnosno pred start play-offa za šampiona Bosne i Hercegovine. Do kraja ligaškog dijela takmičenja naše djevojke očekuju još dvije utakmice. Prva je na rasporedu, u nedelju, 31. marta sa početkom u 19 časova i 30 minuta, kada ih u okviru 21. kola očekuje gostovanje u Gradišci protiv domaće ekipe Kozare, a sedam dana nakon toga duel u Brčkom protiv tuzlanskog Jedinstva u okviru posljednjeg 22. kola.