PIONIRKE BEZ PLASMANA NA FINALNI TURNIR

Proteklog vikenda u Brčkom je održan polufinalni turnir šampionata Republike Srpske za pionirke na kome su nastupile i naše mlade Lavice, ali nažalost nisu uspjele da ostvare plasman na Finalni turnir šampionata Republike Srpske. 

Pionirke KK Lavovi Brčko

Prethodna dva dana (23. i 24. marta) u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom održan je polufinalni turnir šampionata Republike Srpske za pionirke u tehničkoj organizaciji KK Lavovi Brčko, na kome se učestvovale četiri ekipe. Pored naših Lavica pravo nastupa ostvarile su i ekipe: OKK Igaman iz Istočnog Sarajeva, ŽKK Leotar iz Trebinje, te KK Čelinac iz Čelinca.

Takmičenje se odvijalo po jednokružnom bod sistemu, a prvi meč turnira odigrale su izabranice trenera Sanjina Vidovića protiv gošći iz Istočnog Sarajeva. Dosta bolja igra mladih košarkašice iz Istočnog Sarajeva rezultirala je sigurnom i ubjedljivom pobjedom nad našim mladim Lavicama konačnim rezultatom 76:30.

U drugom meču subotnjeg programa Leotar je savladao Čelinac rezultatom 45:59.

Nedeljni program otvoren je duelom u kome je naša ekipa odmjerila snage protiv trebinjskog Leotara i upisala još jedan poraz koji je izabranice trenera Vidovića u velikoj mjeri udaljio od plasmana na završni turnir 51:17. U ovom momentu kvalitetnija i dosta uigranija ekipa iz Trebinja lako je izašla na kraj sa našim Lavicama pred kojima je mnogo rada, truda, odricanja kako bi u narednom periodu bile što konkurentnije ostalim ekipama za najviši plasman.

Detalj sa utakmica Igman – Lavovi

Prije treće utakmice naših Lavica na ovom turniru protiv ekipe Čelinca, odigrana su još dva duela, koja su i odlučila putnike na Finalni turnir za prvaka Republike Srpske. Prvo je Igman savladao ekipu Čelinca rezultatom 69:34, da bi nakon toga gošće iz Istočnog Sarajeva bile poražene od Leotara rezultatom 58:42 koji je na taj način kao neporažena i prvoplasirana ekipa izborio pravo nastupa na završnom turniru, dok je ekipa Igmana isto pravo stekla sa druge poziciji sa dvije pobjede i jednim porazom.

Posljednji duel, bio je i duel bez rezultatskog značaja za dalji plasman. Naše Lavice su za razliku od prethodna dva meča u ovaj susret ušle dosta bolje, kvalitetnije. Prije svega dobrom igrom u odbrani držale su rezultatski egal, ali kao i u prethodnim mečevima dosta grešaka je bilo u ofanzivnom segmentu igre nakon kojih su gošće lako poentirale i došle do prednodsti koja im je omogućila da upišu prvu pobjedu, a naše mlade Lavice treći poraz 34:60.

Trener Sanjin Vidović na ovom turniru računao je na sljedeće košarkašice: Ana Bjeljac, Milica Gavrić, Andrea Miranović, Anisa Čelik, Ilma Mehanović, Dunja Stojsavljević, Lorena Rikić, Elena Perić, Milica Šekić, Isidora Stanimirović, Marija Jovičić i Elena Ćurić.

REZULTATI SVIH UTAKMICA POLUFINALNOG TURNIRA

Igman – Lavovi 76:30

Čelinac – Leotar 45:59

Leotar – Lavovi 51:17

Čelinac – Igman 39:64

Igman – Leotar 42:58

Lavovi – Čelinac 34:60

KONAČAN PLASMAN POLUFINALNOG TURNIRA

1. Leotar

2. Igman

3. Čelinac

4. Lavovi

Čestitke svim ekipama na prikazanoj igri i ostvarenom plasmanu, dok ekipama Leotara i Igmana želimo mnogo sreće na Finalnom turniru šampionata Republike Srpske.