PRVENSTVO BOSNE I HERCEGOVINE 21. KOLO: LAVICE GOSTUJU U GRADIŠCI

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u nedelju, 23. marta, utakmicu 21. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Kozara” iz Gradiške.

KK Lavovi Brčko

Pobjeda protiv Leotara u okviru 20. kola domaćeg šampionata je arhivirana! Već u nedelju, 31. marta, naše Lavice očekuje nova utakmica u okviru šampionata Bosne i Hercegovine za košarkašice. Gostovanje u Gradišci, izabranicama trenera Bližnjakovića donosi duel protiv domaće ekipe ŽKK “Kozara” a biće to i predposljednji duel u ligaškom dijelu takmičenja ove sezone pred start play-offa.

I pored činjenci da su naše košarkašice već osigurale direktan plasman u polufinale play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine, duel u Gradišci neće biti bez rezultatskog značaja jer ekipa Kozare je u grčevitoj borbi za opstanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova i naredne sezone, Trenutno se nalaze na predposljednjoj poziciji sa 23 osvojena boda i skorom 4 pobjede i 15 poraza.

U prvom dijelu sezone, u okviru desetog kola, koje je odigrano krajem decembra prošle godine, naša ekipa savladala je nedeljne protivnice u dvorani Tehničke škoile u Brčkom rezultatom 67:30.

Utakmica 21. kola između Kozare i Lavova na rasporedu je u nedeju, 31. marta u Areni Gradiška sa početkom u 19 časova i 30 minuta. Sudijsku trojku na ovom meču činiće Aleksandar Prvi Vuruna iz Aleksandrovca, te Miloš Srdić i Slaven Vavan iz Banja Luke. Za delegata meča imenovan je Dragan Ćazić, takođe, iz Banja Luke.

Arena Gradiška

Prenos meča iz Gradiške možete pratiti na zvaničnom YouTube kanalu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine

SREĆNO LAVICE!

ISTORIJA DOSADAŠNJIH DUELA 

Istorija dosadašnjih odmjeravanja snaga u zvaničnim mečevima Lavova i Kozare pokazuje da je do sada odigrano ukupno osam duela, u kojima su naše Lavice slavile sedam pobjeda, dok su košarkašice Kozare ostvarile jednu pobjedu. Prvi duel između Lavova i Kozare odigran je 21. novembra 2020. godine, i upisan je u našu klupsku istoriju kao prvi zvanični meč naše ženske seniorske selekcije, a isto tako i kao prva pobjeda seniorske selekcije u zvaničnim mečevima (61:35). Bilo je to na otvaranju sezone 2020-2021. u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske, na kraju koje su naše Lavice osvojile i šampionsku titulu. Drugi duel odigran je iste sezone, ali u Gradišci, u okviru 6. kola, a naše djevojke su slavile rezultatom 50:59.

Naredna dva duela odigrana su iste sezone, ali za razliku od prva dva koja su igrana u regularnom dijelu sezone, druga dva su odigrana u polufinalu doigravanja za prvaka Republike Srpske. U prvom meču polufinalne serije koji je odigran u Brčkom 5. marta 2021. god. Lavice su slavile rezultatom 82:38. Devet dana kasnije, tačnije 14. marta u Gradišci je odigran revanš duel ove polufinalne serije, a naše Lavice su bile još ubjedljivije i prosto nezaustavljeve, ne samo na ovom meču, nego i do kraja prvenstva i osvajanja šampionske titule. Pobjeda u Gradišci rezultatom 42:101 ostala je upamćena u po nevjerovatnom kvadripl-dabl učinku naše Milice Dabović sa 28 poena, 11 asistencija, 10 skokova i 13 ukradenih lopti i ukupan indeks 51!

Preostala tri duela odigrana su u sezoni 2022-2023. Dvije utakmice su odigrane su šampionatu Bosne i Hercegovine, i obje su pripale našim Lavicama. U okviru 11. kola slavlje Lavica u Brčkom rezultatom 90:48, dok je utakmica u Gradišci u okviru 22. kola završena rezultatom 63:70. Polufinalni duel Kupa Republike Srpske koji je odigran u Gradišci pripao je košarkašicama Kozare rezultatom 66:60.