JUNIORKE: FINALNI TURNIR PRVENSTVA REPUBLIKE SRPSKE U BANJA LUCI

Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske za juniorke biće održan u ponedeljak, 15. aprila 2024. god. u Banja Luci.

Juniorke KK Lavovi Brčko

Nakon odličnog nastupa na polufinalnom turniru šampionata Republike Srpske u Trebinju našu žensku juniorsku selekciju u ponedeljak, 15. aprila ove godine, očekuje Finalni turnir za prvaka Republike Srpske koji će biti održan u banjalučkoj sportskoj dvorani “Obilićevo”.

Pored naših Lavica pravo nastupa na ovom turniru ostvarile su i ekipe domaćina ŽKK “Orlovi” Banja Luka, ŽKK “Mladi Krajišnik” Banja Luka, te ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja.

Finalni turnir šampionata Republike Srpske igra se po kup sistemu, sa dvije polufinalne utakmice, utakmicom za treće mjesto i finalnom utakmicom.

U prvom polufinalu sastaju se Orlovi i Leotar, dok će u drugom polufinalnom paru naše Lavice snage odmjeriti protiv ekipe Mladog Krajišnika.

Poražene ekipe iz dva polufinalna duela igraju utakmicu za treće mjesto, dok će pobjedničke ekipe nastupiti u velikom finalu i borbi za titulu juniorskog prvaka Republike Srpske za sezonu 2023-2024.

Tri prvoplasirane ekipe sa Finalnog turnira u Banja Luci ostvariće pravo nastupa na polufinalnom turniru šampionata Bosne i Hercegovine.

Nakon odustajanja ekipe Leotara od nastupa na Finalnom turniru, košarkašice Orlova ostvarile su direktan plasman u veliko finale (18:30), dok će naše Lavice svoju šansu za plasman u finale i priliku za odbranu šampionske titule iz prethodne dvije sezone, tražiti u meču protiv Mladog Krajišnika od 12:30 časova.

SREĆNO LAVICE!