FINALE PLAY OFFA: PORAZ LAVICA U PRVOM MEČU

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigrale su prethodne subote u sportskoj dvorani “Obilićevo” u Banja Luci prvu utakmicu finalne serije play-offa šampionata Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Orlovi” i upisale ubjedljiv poraz. 

ŽKK Orlovi Banja Luka – KK Lavovi Brčko 83:55 (25:11, 21:18, 22:11, 15:15)

Detalj sa utakmice u Banja Luci

Rezultatska neizvjesnost na ovom meču trajala je do polovine prve četvrtine, od tada sve je bilo u znaku igre domaćih košarkašica koje su rezultatski suficit uvećavale iz minuta u minut. Igra naših Lavica bila je nedopustivo loša za ovaj nivo takmičenja, a kao posljedica takve igre na kraju je upisan ubjedljiv poraz na startu finalne serije.

Veliki broj propusta u odbrani, početničke greške u napadu, uz loše procente šuta, stvari su koje ne smiju da budu odlike igre ekipe sa najvišim ambicijama. Priliku za popravni i bolji utisak izabranice trenera Aleksandra Bližnjakovića imaju već u srijedu u drugom meču finalne serije na domaćem terenu u Brčkom.

Najefinkasnija u našoj ekipi u Banja Luci bila je Yarelli Padilla sa 15 postignutih poena, dok je dvocifren košgeterski učinak imala i Valentina Došić sa 11 poena, a tome je dodala i 3 skoka i 3 ukradene lopte.

Finalna serija šampionata Bosne i Hercegovine seli se u Brčko, drugi meč biće odigran u srijedu, 8. maja ove godine u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 20:00 časova. Šampion Bosne i Hercegovine biće ekipa koja prva stigne do tri pobjede u finalnoj seriji.

KK Lavovi Brčko