KADETKINJE VICEŠAMPIONKE REPUBLIKE SRPSKE ZA SEZONU 2022-2023

Ženska kadetska selekcija KK Lavovi Brčko osvojila je titulu vicešampiona Republike Srpske za sezonu 2022-2023. 

Kadetkinje KK Lavovi Brčko vicešampioni Republike Srpske 2022-2023.

Valentina Došić, Sara Đokić, Anđela Bekić, Jelena Đurić, Katarina Pudić, Ana Bjeljac, Milica Gavrić, Isidora Vidović, Andrea Miranović, Aleksandra Svitlica, Lorena Rikić i Bojana Đurđević, predvođene trenerskim dvojcem Aleksandar Bližnjaković i Sanjin Vidović ekipa je koja je u ovoj sezoni osvojila titulu vicešampiona Republike Srpske u kadetskoj konkurenciji.

Nakon više nego uspješne prethodne sezone sa omladinskim selekcijama (juniorke šampioni Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, kadetkinje šampioni Republike Srpske) kontinuitet postizanja odličnih sportskih rezultata nastavljen je i ove sezone. Nažalost, kadetkinje nisu uspjele odbraniti šampionsku titulu, ali vicešampionska titula sa potpuno novom generacijom djevojčica u odnosu na prošlu sezonu, još jedna je potvrda studioznog i predanog rada svih u klubu. Činjenica da su se u vicešampionskom sastavu kadetske selekcije našle samo dvije djevojčice kadetskog uzrasta, dok su ostatak činile pionirke i mlađe pionirke, drugo mjesto u prvenstvu Republike Srpske još više dobija na značaju i daje garanciju da će i naredne sezone biti u znaku Lavica kada su u pitanju omladinske selekcije.

Kadetkinje KK Lavovi Brčko sezona 2022-2023. 

Proteklog vikenda u Banja Luci, tačnije u sportskoj dvorani “Obilićevo” održan je Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske za kadetkinje, a pored naših Lavica plasirale i tri ekipe iz Banja Luke (Mladi Krajišnik, Orlovi i Feniks).

Prvog dana, u subotu 13. maja odigrana su dva polufinalna duela. Naše Lavice su odličnom igrom i lavovskom borbom tokom svih 40 minuta uspjele da savladaju domaćina i organizatora Finalnog turnira, ekipu Mladog Krajišnika rezultatom 47:53 i na taj način ostvarile plasman u veliko finale i priliku da brane šampionsku titulu iz prošle sezone. Protivnik u finalnom meču bila je ekipa Orlova koja je u prvom subotnjem meču uspjela savladati još jednu banjalučku ekipu OKK Feniks rezultatom 57:77.

Najefikasnija u našoj ekipi u pobjedi protiv Mladog Krajišnika bila je Sara Đokić sa 21 postignutim poenom, uz to je ostvarila 13 skokova i 3 asistencije. Dvocifrene su bile i Anđela Bekić sa 17 poena i 10 skokova, te kapiten Valentina Došić sa 14 poena, 13 skokova i 7 asistencija.

Statistika KK Lavovi – ŽKK Mladi Krajišnik

Kadetkinje KK Lavovi nakon pobjede u polufinalu protiv Mladog Krajišnika

Nedelja, 14. maj donijela nam je finalni duel protiv ekipe Orlova i nažalost poraz u borbi za titulu prvaka Republike Srpske. Mnogo bolju igru pokazale su domaće košarkašice i slavile više nego zasluženu pobjedu. Veliki broj promašenih zicera i izgubljenih lopti i nisu mogli rezultirati drugačije, osim ubjedljivog poraza. Činjenica je da su domaće košarkašice u ovom momentu imale dosta dužu klupu i iskusnije košarkašice, ali ono što može da raduje sve u našem klubu je činjenica koja je navedena na početku teksta, da je u našem timu od 12 igračica u sastavu bilo 10 pionirki i mlađih pionirki i da će one u sezonama pred nama tek pokazati koliko zaista vrijede, a mi smo sigurni i radovati se novim velikim uspjesima.

Detalj sa finalne utakmice KK Lavovi – KK Orlovi.

Najefikasnije u finalnom meču u našoj ekipi bile su Sara Đokić sa 18 i Anđela Bekić sa 17 postignutih poena.

Statistika KK Lavovi – KK Orlovi

Osvajanjem drugog mjesta u Prvenstvu Republike Srpske, naše kadetkinje su ostvarile i plasman na polufinalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine, a datum održavanja istog još uvijek nije poznat.

Čestitke našim kadetkinjama i stručnom štabu na još jednom velikom uspjehu, a nastavak sezone donosi nam polufinalni turnir za juniorke koji će biti održan u nedelju, 21. maja u Trebinju.