KK Lavovi – KK WBS Teslić

KK Lavovi (U14Ž) 51 - 46 KK WBS Teslić (U14Ž)
02 feb 2019 - 13:00Sala 1. OŠ Ilićka :: Prijateljska utakmica :: U14Ž
Pionirke Lavova i WBS

Publika u sali Prve osnovne škole Ilićka imala je priliku da vidi nadmetanje dvije podjednako kvalitetne ekipe. Borbenost i požrtvovanje i na jednoj i na drugoj strani terena, riječi su koje najbolje opisuju današnju utakmicu.

Želja za novim dokazivanjem i pobjedom bila je vidljiva od samog početka meča, kako kod naših Lavica tako i kod gošći iz Teslića.

Prva četvrtina u potpunost je pripala našim Lavicama koje su sa dosta više raspoloženih košarkašica u napadu vrlo lako stekle dvocifrenu rezultatsku prednost (17:8), koju su znalački održavale i tokom druge četvrtina da bi se na poluvrijme otišlo sa ubjedljivih 15 poena razlike za naše djevojčice (32:17).

Kao što su prva i druga četvrtina protekle u boljoj igri Lavica, tako je treća četvrtina protekla u boljoj igri gošći iz Teslića koje ovaj period igre dobijaju sa 10 poena razlike (6:16).

Rezultat četvrte četvrtine (13:13) dovoljno govori kakva igra je viđena u posljednjem periodu današnje utakmice. Velika želja za pobjedom i jedne i druge ekipe rezultirala je sa dosta grešaka i izgubljenih lopti ali sa mnogo više lijepih i atraktivnih poteza koje su navijači znali pozdraviti na pravi način. Uspjele su gosčće u par navrati prići na dva i tri poena zaostatka ali snage sa potpuni preokret nisu imale.

Na kraju sasvim zaslužena pobjeda naših Lavice koje su tokom čitavog meča imale rezultatsku prednost koja je u jednom momentu iznosila i 16 poena razlike. Najefikasnija u našoj ekipi bila je kapiten Milica Đokić sa 26 postignutih poena.