WABA LIGA: PORAZ LAVICA OD CINKARNE CELJE

Košarkašice KK Lavovi Brčko sinoć su u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale meč četvrtog kola WABA lige, i doživjele ubjedljiv poraz od Cinkarne Celje rezultatom 49:106.

KK Lavovi Brčko

Ulogu favorita i prije samog meča, kao i ulogu glavnog favorita za osvajanje šampionske titule u WABA ligi i ove sezone, košarkašice Cinkarne Celje sinoć su više nego zasluženo opravdale i u utakmici četvrtog kola protiv naših Lavica.

Oslabljene neigranjem Estefani Fajardo zbog reprezentativnih obaveza, naše djevojke su uspjevale da pruže ozbiljan otpor gošćama samo tokom prvog dijela prve četvrtine. Dodatni problem za našu ekipu pojavio se tokom druge četvrtine kada je došlo do teže povrede, do tada najboljeg pojedinca u našoj ekipi Mirele Halilović, što je dodatno oslabilo otpor naših Lavica.

Iskusne Slovenke rutinski su utakmicu privele kraju, upisale novu pobjedu u WABA ligi, dok su naše djevojke trenutno na učinku od jedne pobjede i tri poraza i sa ukupno pet osvojenih bodova drže petu poziciju na tabeli grupe A.

Lavovi Brčko – Cinkarna Celje 49:106 (15:35, 12:22, 9:22, 13:27)

S T A T I S T I K A

Najefikasnija u našoj ekipi na ovom meču bila je Mirela Halilović sa 11 postignutih poena, a tome je dodala po jedan skok i jednu asistenciju. Po 9 poena upisale su kapiten Iva Karišik i Valentina Došić. Pored njih, na ovom meču nastupile su i: Anđela Bekić 6, Tamara Šarenac 3, Sara Đokić 4, Adna Merdanović, Jelena Lazarević, Isidora Vidović, Jelena Đurić i Yarelli Padilla 7.

U narednom, petom kolu WABA lige, u srijedu 1. novembra naše Lavice gostuju u Požegi gdje ih očekuje meč protiv domaće ekipe Plamen Požega. Prije toga, već u subotu, 28. oktobra sa početkom u 13:00 časova u okviru četvrtog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine Lavice u dvorani Tehničke škole u Brčkom dočekuju ekipu Play Off iz Sarajeva.