PREMIJER LIGA BIH: PORAZ U 8. KOLU OD BANOVIĆA

Utakmicama osmog kola, ovog vikenda nastavljeno je Prvenstvo Bosne i Hercegovine za dame. Košarkašice KK Lavovi Brčko svoju utakmicu 8. kola, odigrale su juče u Banovćima protiv ekipe ŽKK “RMU Banovići” i upisale drugi ovosezonski poraz u prvenstvu rezultatom 70:63 po četvrtinama 11:22, 18:17, 22:16 i 19:08.

KK Lavovi Brčko

Košarkašice Lavova poražene su u osmom kolu Prvenstva Bosne i Herecegovine na gostovanju u Banovićima, u utakmici koja je sa sobom nosila epitet derbija kola i derbija dosadašnjeg dijela prvenstvene trke. Na kraju, taj epitet je i opravdan više nego zasluženo, zahvaljujući vrlo dobroj igri obe ekipe, i u utakmici u kojoj su se domaće košarkašice bolje snašle u završnici meča, upisavši zasluženu pobjedu.

BANOVIĆI 70

LAVOVI 63

S T A T I S T I K A

Banovićanke otvaraju meč mini serijom 3:0, nakon čega slijedi odličan odgovor naših Lavica i serija 12:0 što je primoralo trenera domaće ekipe da već polovinom prve četvrtine zatraži prvu minutu odmora. Međutim, ni minuta odmora nije poremetila naše Lavice, nastavile su sa odličnom igrom u odbranu, raznovrsnom realizacijom u napadu, što je za rezultat donijelo dvocifenu rezultatsku prednost na kraju prve četvrtine (11:22). Odlična igra Lavica nastavljena je i tokom druge četvrtine, pogotvo u njenom prvom dijelu, a kao rezutat toga sredinom ovog perioda igre na semaforu je pisalo (15:32) što je i bila najveća prednost naših košarkašica na ovom meču. Pad koncentracije krajem druge četvrtine, domaće košarkašice koriste za laganu realizaciju u par navrata za odlazak na veliku pauzu sa “samo” deset poena zaostatka (29:39).

Izjednačena igra tokom većeg dijela treće četvrtine omogućila je našim Lavicama da konstantno drže dvocifrenu rezultatsku prednost, međutim dvije pogođene trojke domaćih košarkašica u samoj završnici ovog perioda igre omogućile su im ulazak u posljednjih 10 minuta sa zaostatkom od 4 poena (51:55). Kako su završile treću četvrtinu, tako su, domaće košarkašice otvorile i četvrtu četvrtinu, tri vezane trojke na početku dovele su do potpunog rezultatskog preokreta. Nisu se naše hrabre Lavice ni tada predavale, uspjevaju da dođu do rezutatskog egala i neizvjesne završnice ali još jedna trojka u samom finišu meča i nekoliko izgubljenih lopti naše ekipe, stvari su koje su prevagnule i omogućile Banovićankama da upišu novu pobjedu i pored činjenica da su naše djevojke 35 minuta imale rezulatatsku prednost, a većim dijelom meča ona je bila dvocifrena.

Bio je ovo drugi prvenstveni poraz naših košarkašica, koje su i nakon 8. kola prvoplasirane na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine. U devetom kolu Lavice su slobodne, dok u okviru 10. kola, 4. januara, gostuju u Banja Luci protiv ekipe Mladog Krajišnika.

Tabela Prvenstva Bosne i Hercegovine nakon 8 odigranih kola.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je kapiten Milica Đokić sa 18 postignutih poena, uz pet skokova i dvije asistencije. Dvocifrene su bile Iva Karišik 13 poena (devet skokova i dvije asistencije) i Mirela Halilović 12 poena uz šest skokova. Pored njih nastupile su: Valentina Došić, Tamara Šarenac, Sara Đokić 3, Ivana Rokvić, Nataša Savić, Ines Babić 3, Jelena Lazarević 5, Sara Savić 9 i Ksenia Vukić.

Do kraja 2022. godine, naše Lavice odigraće još jedan meč, i to u okviru četvrtfinala Kupa Republike Srpske. Protivnik je ekipa Budućnost BN iz Bijeljine, a taj meč na rasporedu je u utorak, 27. decembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 18:00 časova.